Tgrt Haber
04 Ocak 2022 10:41

Çok konuşulacak ‘Omicron’ iddiası: 2 ayda normale dönebiliriz

Epidemiyolog Tyra Grove Krause, Omicron vakalarının bu ay sonunda zirve yapmasıyla toplumsal bağışıklık elde edilebileceğini ve 2 ay içerisinde normal hayata dönülebileceğini iddia etti.

Çok konuşulacak ‘Omicron’ iddiası: 2 ayda normale dönebiliriz
Omicron,Koronavirüs

 İki yılı aşkın süredir hayatımızda olan Koronavirüs’ün yeni varyantı Omicron insanları korkuturken bir yandan da umut vadediyor. Hastaneye yatış oranlarının Delta’ya göre yarı yarıya az olan Omicron ile toplumsal bağışıklık kazanılması mümkün. Danimarka Devlet Serum Enstitüsünde epidemiyolog Tyra Grove Krause, Omicron sayesinde toplumsal bağışıklığın elde edilmesiyle 2 ay içerisinde normal hayata dönülebileceğini iddia etti. 

2 AYDA NORMAL HAYAT 

Krause’a göre Omicron’un varyantı vakalarında artışın bu ayın sonunda zirve yapması ve sonrasında düşüşe geçmesi bekleniyor. Omicron'un pandemiye son vermede yardımcı olabileceğini kaydeden Krause, sadece iki ay içinde normal hayata dönebileceğini iddia etti.  Krause, bir çalışmaya göre Omicron'dan hastaneye yatırılma riskinin Delta varyantına kıyasla yarı oranda az olduğunu söyleyerek, “Bağışıklık arttıkça pandeminin birkaç ay içinde bitebileceğini umuyoruz” dedi. Pandeminin sona ereceği yıl olacağını belirten Krause, ancak milliyetçilik ve aşı eşitsizliğine dikkat çekerek "Aşı eşitsizliği Omicron varyantının ortaya çıkması için ideal koşulları oluşturdu” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...