Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2021 17:25

2. doz aşı iptal mi? Hangi aşılarda 2. doz iptal edildi?

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararla koronavirüs atlatanların aşılanmasında değişikliğe gidildi. Alınan kararla bazı vatandaşların 2. doz aşı randevusu iptal edildi. Peki, 2. doz aşı randevusu neden iptal edildi? Hangi aşılarda 2. doza gerek duyulmayacak? “Geçirilmiş covid” ne anlama geliyor?

2. doz aşı iptal mi? Hangi aşılarda 2. doz iptal edildi?
2. doz aşı,,Biontech,,geçirilmiş covid,

Ülkemizde aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Birçok vatandaş grubu, çift doz aşısını tamamlarken bazı vatandaşlar grupları hatırlatma dozuna geçti. İlk doz aşısını olan vatandaşlar, ikinci doz aşıları için randevu sırasına girdi.

Koronavirüs atlatan ve ikinci doz için randevu alan vatandaşlar, e-Nabız sistemindeki aşı sayfasında ikinci doz aşısının hemen yanında "geçirilmiş Covid" ibaresiyle karşılaştı. Bu durum üzerine vatandaşlar, ikinci doz aşılarını olup olamayacaklarını araştırmaya başladı.

2. DOZ AŞILAR YAPILAMAYACAK MI?

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun aldığı karar ile koronavirüs geçiren kişilere aşı uygulamasında yeni bir yönteme geçildiğini duyurdu. Koronavirüs atlatıp ilk doz aşısını olan ve ikinci doz için randevu alan vatandaşların aşı randevuları iptal edildi. 2. doz aşı için hastaneye giden bazı vatandaşlar da "Geçirilmiş Covid" yazısıyla karşılaşınca aşı merkezlerinden geri gönderildi.

Bakanlığın aldığı karara göre, koronavirüs geçirip ilk doz aşısını BioNTech yaptıranlara 2'nci doz aşı yapılmayacak. Koronavirüs atlatan vatandaşlar, bir doz aşılarını olacak ve atlatılan hastalık ikinci doz aşının yerine geçmiş olacak.

2. doz aşı iptal mi? Hangi aşılarda 2. doz iptal edildi?

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karara göre mevcut randevular iptal edilirken koronavirüs geçiren vatandaşlar için ikinci doz randevu ekranı da kapalı olacak. Hastalık nedeniyle antikoru bulunan bu vatandaşlara ikinci doz Biontech yapılmayacak.

GEÇİRİLMİŞ COVİD NE ANLAMA GELİYOR?

Hastalığı atlatan vatandaşların bağışıklık sisteminde direnç oluşturacak düzeyde antikor üretildiği için bir doz aşı olmaları yeterli görülüyor. Dolayısıyla ikinci doz aşının hemen yanında “Geçirilmiş Covid” ifadesi çıkıyor. Yani koronavirüsü atlatmış olmak ikinci doz aşının yerine geçiyor.

AŞI KARTLARI NASIL OLACAK?

Biontech aşısında koronavirüs atlatanların ikinci dozu iptal edilmesiyle aşı kartlarında ikinci doz aşı alanı boş kalıyor. Bu durumun pazartesi günü yapılacak olan güncellemelerle düzeltilmesi ve e-Nabız'da olduğu gibi "Geçirilmiş Covid" yazısının ekleneceği ön görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...