Tgrt Haber
15 Haziran 2021 10:34

3. doz aşılama Eylül’de başlıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşı kampanyası hızlanırken Sağlık Bakanlığı bir yandan da 3. doz ‘hatırlatma’ aşısı için düğmeye basmaya hazırlanıyor. Planlamaya göre, eylül ayı itibariyle 3. doz aşı uygulamasında öncelik sağlık personelinin olacak. Sinovac aşısı olanlara 6 ay, BioNTech'te ise 9-12 ay sonra 3. doz yapılacak.

3. doz aşılama Eylül’de başlıyor
üçüncü doz aşı,hatırlatma aşısı

Koronavirüsle mücadele kapsamında hatırlatma dozu olarak tanımlanan 3. doz aşılama için geri sayım başladı. Sağlık Bakanlığı aşıda yeni yol haritasını belirledi. 3. doz hatırlatma aşılamasının eylül ayında sağlık çalışanlarından başlaması planlanıyor.

TÜM TOPLUMA ANTİKOR ÇALIŞMASI

Bakanlık, ilk etapta BioNTech ve Sinovac aşılarıyla üçüncü doz çalışması yapmayı planlıyor. Bu dozların oluşturacağı antikor düzeyi ölçülecek. Sağlık Bakanlığı bu süreçte, toplumun geneli hakkında fikir veren bir antikor çalışması yapacak. Antikor beklenen düzeyde oluşur ve korunursa, hatırlatma dozunda hangi aşının kullanılacağı belli olacak.

Rastgele örnekler alınarak, yaklaşık bir bağışıklık haritası çıkartılabileceği belirtiliyor. Çıkacak sonuca göre, hatırlatma dozlarının 6 ay olarak bilinen süreleri de değişebilecek. 2022, yoğun olarak üçüncü doz aşıların yapılacağı bir yıl olacak.

YERLİ AŞI YILBAŞINDAN SONRA

Yapılan planlamaya göre Sinovac olanlara altı ay, BioNTech olanlara ise 9 ila 12 ay sonra hatırlatma dozu yapılması düşünülüyor. Yerli aşının hatırlatma dozu olarak kullanımının ise kasım ayından önce olması mümkün görünmüyor. Süreç planlandığı gibi ilerlerse, yılbaşından itibaren yoğun olarak yerli aşı hatırlatma dozu olarak kullanılacak.

AŞI RANDEVULARINDA REKOR KIRILDI

Türkiye'de Kovid-19 aşılamasında en yüksek günlük doza ulaşıldı. Son 24 saatte 842 binden fazla doz aşı yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “14 Haziran Pazartesi (dün) toplam aşı dozu raporu: 842.494. Hedeflediğimizden 92 bin 494 doz daha fazla aşı yaptık” paylaşımında bulundu. Böylece toplam doz miktarı 34 milyon 625 bin 558 olarak gerçekleşti. Sadece İstanbul’da her iki doz sayısı 6 milyona yaklaştı.

Türkiye'de aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Aşı tedariki devam ettikçe yeni meslek grupları aşılanıyor. Bu çerçevede işçi ve memurların tamamı bugün aşılanacak..

İŞÇİ VE MEMURLARA AŞI YOLU AÇILDI

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşılama programı hız kesmeden devam ediyor. Aşı tedariki ile birlikte aşılama programına yeni gruplar ekleniyor. Son olarak bugünden itibaren işçi ve memurların tamamı aşılarını olabilecek. Önemli açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca dün akşam yaptığı paylaşımda "SGK kayıtlı tüm çalışanların ilk işi aşı randevusu almak olsun" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...