Tgrt Haber
25 Kasım 2021 17:40

Afrika'da keşfedildi! 32 mutasyonlu 'süper varyant'

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da yeni bir Koronavirüs varyantı çıktı. "Süper varyant" olarak nitelendirilen B.1.1.529 adlı varyant, 32 mutasyona sahip. Ayrıca virüs, aşılı olan kişileri de enfekte ediyor.

Afrika'da keşfedildi! 32 mutasyonlu 'süper varyant'
B.1.1.529 adlı varyant

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da, yeni tip koronavirüsün çok sayıda mutasyona uğramış yeni bir varyantının tespit edildiği bildirildi. "Süper varyant" olarak nitelendirilen B.1.1.529 varyantının 32 mutasyona sahip olduğu belirtildi. Ayrıca Güney Afrika'dan Hong Kong'a seyahat eden bir kişide de bu virüse rastlandığı bilgisi paylaşıldı.

AŞILANANLARI DAHA KOLAY ENFEKTE EDEBİLİR

Bilimsel adı B.1.1.529 olan varyant, Güney Afrika’da hemen hemen her ilde tespit edildi ve şimdiden Hong Kong dahil üç ülkede bulunuyor. Güney Afrika'daki endişeli sağlık şefleri düzenledikleri basın toplantısında, varyantın baskın Delta varyantını geride bırakabileceğini çünkü aşılanmış insanları daha kolay enfekte edebileceğini açıkladı.

Afrika'da keşfedildi! 32 mutasyonlu 'süper varyant'

VARYANT BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR 

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal eyaletindeki Kovid gözetimi direktörü Profesör Tulio de Oliveira, varyantın ülkedeki etkisi hakkında hala belirsizliğini koruduğunu söyledi.  Delta'ya kıyasla antikorların bağlandığı sivri ucun belirli kısmında beş kat daha fazla mutasyona sahip olduğunu açıkladı. Aşılanmış kişilerin bağışıklık sistemlerinin virüsü tanıması zor olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...