Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2021 12:22

Uzmanlardan vaka uyarısı: 4. dalga bağıra bağıra geliyor

Uzmanlardan artan vaka sayılarıyla ilgili korkutan açıklamalar geldi. 4 binden 8 bine çıkan vaka sayısının ağustos ayında 20 binlere yükselmesi bekleyen uzmanlar "4. dalga bağıra bağıra 'geliyorum’ diyor” değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlardan vaka uyarısı: 4. dalga bağıra bağıra geliyor
kovid 19,koronavirüs,sağlık,pandemi,salgın,türkiye,vaka

Türkiye’de kısıtlamaların kalkmasının ardından normalleşme süreci başladı. Yaz dönemiyle vatandaşlar tatile çıkınca ve dolan plajlarda korona virüs unutulunca vaka sayısı yeniden artmaya başladı.

Salgınla mücadelede ağır kayıplar veren Türkiye aşılamanın artmasıyla 1 Temmuz'da normalleşme sürecine girdi. Özellikle turizmin canlanması için kısıtlamalar kalktı. Evlerinde bunalan vatandaşlar kendini dışarı attı. Kimi memleketine, kimi turizm merkezlerine akın etti. Özellikle Bodrum, Çeşme, Fethiye, Marmaris, Kuşadası gibi gözde turizm merkezlerinde adım atacak yer kalmadı.

YAZ VE REHAVET KORONAYI UNUTTURDU

Ancak bunaltıcı sıcakların da getirdiği rehavet koronavirüsü unutturdu. 4 binlere düşen günlük vaka sayısı yeniden yükselirken şimdiden 8 bini geçti. Plajlardaki kalabalık, maske mesafe ve hijyenin unutulması endişeleri artırdı. Uzmanlar böyle giderse Ağustos ayında rakamın 20 bine çıkacağını söyledi.

Uzmanlardan vaka uyarısı: 4. dalga bağıra bağıra geliyor

“AĞUSTOSTA 20 BİNLERİ GÖREBİLİRİZ”

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, artan vaka sayılarına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bir kısım hâlâ virüsü yok sayıyor. Bir kısım ‘ne olacaksa olsun’ kafasında. Bir kısım aşıya karşı komplo teorileri içinde. Bu bakış açılarıyla bu maç buradan zor döner! Bayramdan sonraki 2. hafta bu sayılar fırlayacak. Ağustos ortası 20 binli rakamları görürsek şaşırmayın” ifadelerine yer verdi.

Toplumun salgına karşı duyarsızlaştığını vurgulayan uzmanlar 4.dalganın kapıya dayandığını belirtti.

MASKESİZ, MESAFESİZ, AŞISIZ TATİL

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, “Şu an maskesiz-mesafesiz ve en önemlisi de aşısız ya da tek doz aşı ile tatilde, köyünde ya da kalabalıklarda dolaşan insanlar birkaç hafta içinde ne halde olacaklarını durup sorgulasınlar. Metrekareye düşen insan sayısı olması gerekenin 5-6 katı. 4. Dalga bağıra bağıra ‘geliyorum!’ diyor.” diye konuştu.

Uzmanlardan vaka uyarısı: 4. dalga bağıra bağıra geliyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...