Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2021 08:59

ABD'de Covid-19 aşısı zorunluluğu: Kapalı mekanlara girilemeyecek

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, kasım ayından itibaren bazı kapalı mekanlara Covid-19 aşısı olmayanlar alınmayacak.

ABD'de Covid-19 aşısı zorunluluğu: Kapalı mekanlara girilemeyecek
covid-19,aşı,koronavirüs,abd

Kaliforniya'nın Los Angeles Belediye Meclisi, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni, tartışmalı bir karar aldı. 4 Kasım'dan itibaren restoran, spor salonu, sinema salonları gibi bazı kapalı alanlara Covid-19 aşısı olmayanlar giremeyecek. Bu mekanlara girmek isteyen müşteriler, Covid-19 aşısı yaptırdıklarını kanıtlamak zorunda kalacak.

Kişisel bakım salonları, spa, kuaför vs gibi mekanların yanı sıra kamu binaları için de aşı kanıtı istenecek. 5 bin ve üzeri kişinin katıldığı açık hava etkinliklerinde de ya tam aşılı olmak gerekecek ya da negatif test sonucu göstermek zorunlu olacak.

ABD'de Covid-19 aşısı zorunluluğu: Kapalı mekanlara girilemeyecek

YAKIN ZAMANDA ÜLKE GENELİNDE UYGULANACAK

Daha önceki örneklerde olduğu gibi yine ilk defa California eyaletinde yürürlüğe giren yeni kuralların yakın zamanda ülkenin diğer eyaletlerinde de uygulanmaya başlanacağı bekleniyor.

Sıkı kuralların ülkede uygulanan ilk adresi olan California'da bir süredir yeni Covid-19 enfeksiyonları, hastaneye yatışlar ve ölümlerde düşüş gözlenirken, yetkililer rakamların tekrar yükselmemesi için aşılama çabalarında ve yasaklarda ısrarlı.

ABD ÖLÜMLER VE VAKALARDA HALA İLK SIRADA

Yaklaşık 40 milyon nüfusa sahip California, ABD'de Covid-19 kaynaklı ölümler ve vaka sayısı bakımından hala ilk sırada bulunuyor.

Cadılar Bayramı, Şükran Günü ve aralık tatil sezonu yaklaşırken, Covid-19 kısıtlamalarının ve aşı zorunluluğunun ABD genelinde hızla yaygınlaşmasına muhtemel gözüyle bakılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...