Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2021 14:39

ABD'de yapılan araştırma her gün kullanılan eşyalardaki tehlikeyi ortaya koydu

Araştırmalar bebek arabaları, mobilya ve elektronik cihazlarda kullanılan yangına dayanıklı kimyasalların çocuklarda beyin gelişimin yavaşlattığını ve gençlerdeyse dikkat süresini kısalttığını ortaya koydu. Uzmanlar bu kimyasallar sebebiyle insan neslinin beyin gelişimi tehlike altında olduğu konusunda uyarıda bulundu.

ABD'de yapılan araştırma her gün kullanılan eşyalardaki tehlikeyi ortaya koydu
Bebek arabası,elektronik cihaz

Bilim adamları pek çok insanın güvenle kullandığı eşyalarla ilgi çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Güvendiğimiz bebek koltuklarında, tüm elektronik cihazlarda, mobilyalarda kullanılan yangına dayanıklı kimyasalların bebeklerin ve küçük çocukların beyinlerine zarar verdiğini ortaya koydu. ABD'de yapılan araştırmalarda yangına dayanıklı organofosfat esterlerine maruz kalan çocuklarda düşük IQ ve gençlerin dikkat süresinde kısalma gözlemlendiği kaydedildi. 

TELEVİZYONDAN KOLTUĞA KADAR HERŞEYDE MEVCUT 

Bilim adamları, çok çeşitli bebek ürünleri ve yapı malzemelerindeki bazı kimyasalların nesilleri tehdit edebileceğini söyledi. North Carolina State Üniversitesi'nde nöroendokrinolog Heather Patisaul şunları söyledi: "Televizyonlardan araba koltuklarına kadar her şeyde organofosfat esterleri kullanılıyor. Bu kimyasalların güvenli olduklarına dair yanlış bir kanı nedeniyle kullanımı yaygınlaştı. Ne yazık ki bu kimyasallar çok zararlı”

ABD'de yapılan araştırma her gün kullanılan eşyalardaki tehlikeyi ortaya koydu

BEYİN GELİŞİMİ TEHLİKE ALTINDA 

Araştırmacılar, kimyasalların çevredeki eşyalardan havaya ve toza taşınabileceğini tespit etti. Bu sayede solunum ve temas yoluyla bebekler ve çocuklara geçebileceği belirlendi. Beyin gelişimi erken yaşlarda savunmasız olduğundan dolayı çocukların yetişkinlere oranla kimyasallardan daha fazla etkilendiği belirtildi. Linda Birnbaum 'Organofosfat esterleri bütün bir neslin beyin gelişimini tehdit ediyor” ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...