Tgrt Haber
21 Ekim 2021 09:59

ABD'den Moderna ve Johnson&Johnson aşılarına acil onay

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna ve Johnson&Johnson firmaları tarafından üretilen koronavirüs aşılarının üçüncü doz olarak kullanımına acil onay verildi.

ABD'den Moderna ve Johnson&Johnson aşılarına acil onay
koronavirüs,,aşı,,moderna,,kovid-19,,FDA,

Amerika Birleşik Devletleri'nde Pfizer'dan sonra 2 aşıya daha acil kullanım onayı çıktı.

ABD merkezli Moderna ve Johnson&Johnson tarafından üretilen koronavirüs aşılarının takviye doz olarak kullanılabilmesi için yapılan başvuru, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı. FDA, onay verilen 3 aşıdan herhangi birinin "karıştır ve eşleştir" yaklaşımıyla destekleyici olarak kullanılabileceğini belirtti.

Takviye Moderna aşısı; ikinci doz koronavirüs aşısını en az 6 ay önce yaptıranlar, 65 yaş üstündekiler ya da riskli işlerde çalışan 18 yaş üstü ABD'lilere uygun görüldü. Johnson & Johnson aşısı ise daha önce bu aşıyı yaptıran 18 yaş ve üstü kişilere ilk aşıdan 2 ay sonra destek aşısı uygulanabilecek.

 

ÇOCUKLARDA PFIZER'A ONAY YOLDA

Öte yandan FDA'nın gelecek haftalarda Pfizer-BioNTech aşısının 5 ila 11 yaş arası çocuklar için onaylanıp onaylanmayacağına karar vermesi bekleniyor. Firma tarafından yapılan klinik deneylerinin sonuçlarına göre, Pfizer/Biontech aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda sağlam bir bağışıklık oluşturuyor. Şirket, aşının çocuklarda yeterli derecede güvenli olduğunu bildirip, verileri FDA'ya sunacağını duyurmuştu.

Koronavirüs her ne kadar yetişkinlere kıyasla çocuklarda ölümcül boyutlara ulaşmasa da, bulaşıcılık oranının fazla olması ve taşıyıcı etkiye yol açabileceği endişesi nedeniyle çocukların da aşılanacak gruplara dahil edilmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...