Tgrt Haber
13 Ocak 2022 09:16

ABD'den beklenen haber geldi! Dünya rahat bir nefes aldı

Dünyayı sarsan Omicron ile ilgili merakla beklenen rapor açıklandı. CDC’nin hazırladığı rapor yüreklere bir nebze de olsa su serpti.

ABD'den beklenen haber geldi! Dünya rahat bir nefes aldı
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi,Delta,Koronavirüs,omicron belirtileri

Dünya 2 yıldır Koronavirüs ve varyantlarının pençesinde. Son olarak en bulaşıcı varyantı Omicron, dünya genelindeki vaka artışının bir numaralı sebebi oldu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Omicron varyantının diğer Kovid-19 suşlarından önemli ölçüde daha az şiddetli olduğunu doğruladı. İlk bulgular, Omicron'un Delta ve Wuhan versiyonlarına kıyasla daha bulaşıcı ancak daha hafif olduğu yönündeydi. CDC, Omicron varyantının ölüme neden olma olasılığının Delta varyantından yüzde 91 daha az, hastaneye yatışa neden olma olasılığının yarı yarıya, yoğun bakım ünitesine girme olasılığının ise yüzde 75 daha olduğunu açıkladı.

ABD'den beklenen haber geldi! Dünya rahat bir nefes aldı 

ÖLÜMLERDEKİ ARTIŞIN NEDENİ DELTA 

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, son dönemde yaşanan ölüm oranlarındaki artışın Delta kaynaklı olduğuna dikkat çekti. ABD'deki aktif Koronavirüs vakalarının yüzde 98'inin Omicron kaynaklı olduğu kaydedildi. 

Omicron’un etkisinin daha az olması, hem bu varyantın özelliklerine, hem de aşı ve enfeksiyon sayesinde artan bağışıklığa bağlanıyor. Hong Kong Üniversitesi araştırmaları, Omicron'un üst solunum yollarını enfekte etmede etkiliyken daha fazla hasara yol açabileceği akciğer dokusuna inemediğini açıklamıştı.  Cambridge Üniversitesi araştırmaları da Omicron varyantının akciğer hücrelerini birbirine yapıştırmada diğer varyantlar kadar etkili olmadığını ortaya koymuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...