Tgrt Haber
01 Ekim 2021 22:11

ABD'li şirket duyurdu! Koronavirüse karşı ölüm riskini yüzde 50 azaltıyor

Koronavirüs salgınına karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları tüm dünyada devam ediyor. En son ABD’li şirket Merck tarafından geliştirilen hapın, virüse yakalanan kişilerde hastaneye yatmayı ve ölüm riskini yarıya düşürdüğü duyurdu.

ABD'li şirket duyurdu! Koronavirüse karşı ölüm riskini yüzde 50 azaltıyor
Koronavirüs,Kovid-19,ABD,İlaç,Aşı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ediyor.  ABD'li ilaç şirketi Merck tarafından yapılan açıklamada, koronavirüse karşı geliştirdikleri deney aşamasından hapın, virüse yakalanan kişilerin hastaneye yatmayı ve ölüm riskini yarı yarıya düşürdüğü duruyurldu.

KULLANIM İZNİNE BAŞVURULACAK

Merck ve ortağı Ridgeback Biotherapeutics şirketinden yapılan açıklamada, Kovid-19 semptomları ortaya çıktıktan sonraki 5 gün içinde "molnupiravir" ilacını alan deneklerin, "plasebo" alanlara göre hastaneye yatma ve ölüm oranının yarı yarıya azaldığı bildirildi. Açıklamada, molnupiravir için yakında ABD ve dünyada kullanım izinlerine başvurulacağı da belirtildi.

ÖNCEKİ DENEYLER İŞE YARAMAMIŞTI

Onaylanması halinde Kovid-19’u tedavi ettiği kanıtlanan ilk hap olması beklenen molnupiravirin, salgınla mücadelede önemli bir adım olabileceğine işaret edilen açıklamada, hastaların molnupiravir hapını beş gün boyunca günde iki kez alması gerekeceği kaydedildi. Merck’in ilaç üzerinde yaptığı önceki deneyler, ilacın şiddetli semptomları bulunan ya da hastaneye yatmış hastalara fayda sağlamadığını göstermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...