Tgrt Haber
24 May 2022 17:22 - Güncelleme : 24 May 2022 17:28

Adet döneminde hamile kalınır mı? Adetken ilişkiye girince ne olur, hamile kalınır mı?

Kadınlarda adet dönemi her ay tekrarlanan bir döngüdür. Düzenli aralıklarla meydana gelen adet kanaması hamilelik döneminde son bulur. İlişkiye girmek isteyen çiftler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alan adet döneminde hamile kalma durumu ise oldukça karışık bir konudur. Peki adetliyken hamile kalınır mı? Adetin 4. günü ilişkiye girilirse hamile kalınır mı? İşte adet döneminde en çok merak edilen konulara dair tüm detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Adet döneminde hamile kalınır mı? Adetken ilişkiye girince ne olur, hamile kalınır mı?
adet,adet dönemi,kadın sağlığı,hamile

Hamilelik belirtisi olarak görülen adet kesilmesi bazı durumlarda yanıltıcı da olabilir. Bazı durumlarda hamilelik oluşmasına rağmen adet kanaması devam eder. Oldukça karışık gibi görünen bu durum ilişkiye girmek isteyenler tarafından sıklıkla aratılan konular arasında yer alıyor. Her ay tekrarlanan bu döngüde yumurtalar kendini yeniler ve adetliyken ilişki durumunda hamile kalınıp kalınmayacağı kafa karışıklığına neden olabilir. Peki adet döneminde hamile kalınır mı? Adetken ilişkiye girince ne olur, hamile kalınır mı?

ADET DÖNEMİNDE HAMİLE KALINIR MI?

Kadının rahmindeki dokunun kanayarak dökülmesi olarak tanımlanan adet kanaması yumurtalıkların yenilenmesini sağlar. Bu dönem kadının rahminin ve yumurtalıklarının yenilenmesi için oldukça önemlidir. Adet döneminde ilişkiye girmek hijyen ve sağlık açısından tavsiye edilmez. Ancak adetli döneminde ilişkiye girenler tarafından en çok merak edilen konular arasında hamile kalıp kalmama durumudur. Ancak burada vajinal kanama ile adet kanaması karıştırılabilir. Buna ek olarak doğurganlığın en yüksek olduğu yumurtlama döneminde de kanamalar meydana gelebilir. Bu yüzden eğer adet döngüsü içerisindeyken cinsel bir ilişki yaşarsanız kısa sürede yumurtlama döneminin başlayacağını bilmeniz gerekmektedir. Bu yüzden yumurtalama dönemi adet döngüsü içinde başladıysa adet döneminde de hamile kalma olasılığınız yüksektir.

ADETLİYKEN (REGLİYKEN) HAMİLE KALINIR MI?

Adet kanaması başladıktan 1-2 gün sonra hamile kalma olasılığı neredeyse yoktur. Ancak, kanaması devam etmesine rağmen, adet döneminin sonlarına doğru korumasız cinsel ilişkiye girilirse hamile kalma olasılığı doğabilir.

Adet döneminde hamile kalınır mı? Adetken ilişkiye girince ne olur, hamile kalınır mı?

Bu durumda adet döneminde girilen korumasız cinsel ilişkinin gebelikten tamamen koruduğuna dair net bir tıbbi bilgi bulunmamakla birlikte nadir karşılaşılan bir durum olsa da, adetliyken girilen cinsel ilişki ile hamile kalınabilir.

ADET DÖNEMİNDE HAMİLELİK NASIL ANLAŞILIR?

Adet döneminde hamile kalınması pek mümkün görülmese de bazı durumlarda hamilelik gerçekleşebilmektedir. Özellikle adet döneminin son günlerinde korumasız bir şekilde cinsel birliktelik yaşamak hamilelik durumunu meydana getirebilmektedir. Bu durum adet döngüsü ile bağlantılıdır. Eğer kişide yumurtalama adet öncesindeki döngüde başlamışsa adetli iken kişiler hamile kalabilir. Bu noktada hamileliğin nasıl anlaşılacağı da merak edilir. Bu süreçte gebelik yaklaşık 4. Haftasında olacağı için mide bulantısı, kasık ağrısı ve iştah artışı belirtiler arasında yer almaktadır.

REGLİYKEN HAMİLE KALINIRSA REGL KESİLİR Mİ?

Regl iken cinsel ilişkiye girmek sağlık açısından enfeksiyon riski oluşturabilir. Regl döneminde rahimde laktik asit üretimi meydana gelir ve bu asit cinsel ilişki aracılığı ile enfeksiyon bulaşmasına sebebiyet verebilir. Çünkü adetli iken genital bölgeler enfeksiyon oluşumuna daha açıktır. Bunun yanı sıra kadınlar regliyken hamile kalırsa reglinin kesilip kesilmediğini de araştırmaktadır. Eğer hamilelik dönemi regl sürecinde başlarsa regl kesilmez.

Adet döneminde hamile kalınır mı? Adetken ilişkiye girince ne olur, hamile kalınır mı?

Ancak hamileliğin 3. Haftasından itibaren regl akıntısında kanamalar meydana gelir. Bu süreçte kadınlarda vajinal kanama denilen durum meydana gelir. Kadınlar bu kanamayı genel olarak adet kanaması olarak adlandırsa da bu aslında adet kanaması değildir.

ADETİN 3. GÜNÜNDE KAMİLE KALINIR MI?

Kadınların hamile kalma ihtimali periyodik takvimle alakalı bir durumdur. Hamile kalmak isteyen kişiler ya da hamilelikten korunmak isteyen kişiler bu takvimi yakından takip etmeliler. Adet döneminin ilk 2 gününde hamile kalma ihtimali yok denilecek kadar azken adetin 3. Gününde hamile kalınıp kalınmayacağı ise sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. Burada eğer kişi regl olmadan 2 ya da 3 gün öncesinde başlayıp yaklaşık 10 güne kadar korunmasız bir şekilde partneri ile cinsel ilişkiye girerse hamile kalma ihtimali yüksek olacaktır.

ADETİN 4. GÜNÜ İLİŞKİYE GİRİLİRSE HAMİLE KALINIR MI?

Adet döneminde merak edilen noktalardan biri de adet döneminin 4. Gününde hamile kalma olasılığıdır. Ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre adetin 4. Gününde cinsel ilişkiye girildiğinde hamile kalma olasılığı düşük olacaktır. Bunun nedeni ise spermlerin rahimde uygun koşulu bulduğunda sadece 72 saat boyunca canlı kalmasıdır. Eğer çiftler adet dönemi başlamadan önce korunmasız bir şekilde cinsel birliktelik yaşar ise henüz döllenmeye yumurta rahimde tutunamayabilir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...