Tgrt Haber
25 Haziran 2014 18:55

Ağır metalli içme suları yasaklandı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı 13 köyde şebeke sularının içilmesi, "yüksek oranda ağır metal bulunduğu" gerekçesiyle yasaklandı ve yeni su kaynağı arayışına başlandı.

Ağır metalli içme suları yasaklandı
kütahya, ağır metalli su, içme suyu, yasak,

Kütahya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, Hisarcık ilçesine bağlı 25 köyün içme suyu şebekelerinden numuneler alarak bir laboratuvarda inceleme yaptırdı. Hamam, Saklar, Kızılçukur, Bey, Yukarı Yoncaağaç, Aşağı Yoncaağaç, Dere, Ören, Şeyhler, Sefa, Kurtdere, Çatak ve Halifeler köylerinin içme sularında anormallik tespit edildi. Testlerde, köylerden 8'inde litrede en az 10 mikrogram olması gereken arseniğin 15-40 mikrogram civarında bulunduğu, 5 köyde ise ilgili yönetmeliğe aykırı ağır metal görüldü. Söz konusu tespit üzerine toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, bu köylerde şebekelerden su içilmesi yasakladı. Bu kararın ardından köylüler için yeni su kaynağı arayışına başlandı. Muhtarlıklar aracılığıyla köylerde camilerden hoparlörle duyuru yapılarak durum vatandaşlara bildirildi. Bölgede yaşayan köylüler, içme suyu ihtiyaçlarını çevre köylerden ve şebekeler hariç başka kaynaklardan su akışı sağlanan çeşmelerden karşılıyor. Eski İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Uludoğan, söz konusu köylerde yüzey sularının akıtıldığı çeşmelerde herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. Şebeke sularında havalar kurak gidince bu tür sorunlarla karşılaşıldığını anlatan Uludoğan, yeni su kaynağı bulununca sıkıntının giderileceğini umduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...