Tgrt Haber
11 Şubat 2014 10:23

Ağrılardan kendi kanınızla kurtulun

Hastadan alınan kanın yara iyileştirmesini hızlandıran bölümü, zenginleştirilerek hastaya ilaç olarak geri veriliyor.

Ağrılardan kendi kanınızla kurtulun
türkiye hastanesi, mehmet helvacı, ağrılardan kendi kanınızla kurtulun,

Ortopedik sakatlanmalara bağlı olarak ortaya çıkan ağrılar, kişinin kendi kanından elde edilen zenginleştirilmiş plazma ile tedavi edilebiliyor. Son yıllarda Amerika'da yaygın olarak kullanılan, Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de de yeni kullanılmaya başlanan PRP teknolojisi ile ilgili bilgi veren Türkiye Hastanesi Ortopedi Kliğini doktorlarından Opr. Dr. Mehmet Helvacı “PRP'nin ağrılı ve hasta bir dokuya uygulanması ile bu bölgede önce hızla onarım sağlanır; buna bağlı olarak da ağrı azalır veya ortadan kalkar” dedi.
PRP tedavisinde kanda bulunan ve temel görevi yaralanma meydana geldiğinde pıhtı oluşturarak kanın durmasını sağlayan trombositlerden faydalanıldığını söyleyen Dr. Helvacı, “İnsan kanındaki trombosit hücresi normal olarak onarıcı proteinler olarak adlandırabileceğimiz büyüme faktörleri ve sitokinler içerir. Biz bu işlemde hastanın kendi kanını alıp bir takım mekanik işlemlerden geçirerek, kanın tedavi edici özelliğini zenginleştiriyoruz. Daha sonra bu preparatı hasta bölgeye enjekte ediyoruz” dedi. Dr. Helvacı şöyle devam etti: “PRP teknolojisi kliniğimizde omuz, dirsek, bilek, diz ve ayak bileği, topuk dikeni, ayak tabanında ağrılar, kalça bölgesi, kronik sırt ağrılarında kullanılabiliyor.”Ziyneti Kocabıyık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...