Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 13:42 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 13:53

Aile Diş Hekimliği uygulaması 3 ilde başlıyor! Tüm çocukların dişleri kontrol altında olacak

Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi ve daha çok insana ulaşabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı, “Aile Diş Hekimliği” adında bir uygulama başlatmaya karar verdi. Aile hekimliği sistemine benzeyen uygulamanın ilk ayağı Eskişehir, Kırşehir ve Karabük illeri olacak.

Aile Diş Hekimliği uygulaması 3 ilde başlıyor! Tüm çocukların dişleri kontrol altında olacak
aile diş hekimliği,mhrs,aile hekimliği sistemi

Tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetlerini geliştirmek amacıyla uygulamaya alınacak olan Aile Diş Hekimliği uygulaması, Aile hekimliği sistemi ile benzer bir model olarak hayata geçirilecek. Söz konusu uygulama için Eskişehir, Kırşehir ve Karabük pilot iller olarak seçilirken, sistemin 2023 yılı içerisinde uygulanacağı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı bir süre önce planladığı Aile Diş Hekimliği uygulamasının hazırlıklarını tamamladı. Uygulamada tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetleri haricinde çocuklar için önem taşıyan "koruyucu ağız ve diş sağlığı" çalışmaları da yer alacak. 0-12 yaş aralığındaki çocuklara hizmet verecek sistem sayesinde tüm çocukların diş kontrollerinin yapılması mümkün olacak.

Aile Diş Hekimliği uygulaması 3 ilde başlıyor! Tüm çocukların dişleri kontrol altında olacak

E-NABIZ ÜZERİNDEN TAKİP İMKANI

Sağlık Bakanlığı, uygulamanın yaygınlaşabilmesi için alt yapı çalışmalarını Türkiye genelinde sürdürüyor ve randevuların Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden alınmasını planlıyor. Sisteme kayıtlı olan 0-12 yaş arası tüm çocukların ağız ve diş sağlığı tarama sonuçları, ebeveynleri tarafından takip edilebilecek. Böylece çocuklar için diş problemlerinde erken müdahaleye olanak sağlanacak.

ERİŞİME AÇILDI

Sağlık Bakanlığı bu çalışmayla, diş hekimliği randevularının planlanmasını ve daha önce yapılan tetkiklere kolaylıkla erişim sağlanabilmesini planlıyor. Aile Diş Hekimliği uygulaması pilot uygulama kapsamında Eskişehir, Kırşehir ve Karabük'te erişime açıldı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...