Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 15:55

Aile hekimleri BioNTech aşısı yapmaya başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının aile sağlığı merkezlerinde de yapılacağını duyurmuştu. Kararının ardından Aydın'da randevu alan vatandaşlar, aile hekimleri tarafından aşılandı.

Aile hekimleri BioNTech aşısı yapmaya başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,BioNTech,aile hekimi

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, BioNTech aşısının aile sağlığı merkezlerinde yapılmasına başlandı.

RANDEVUYU ALMAYA BAŞLADILAR

Sağlık Bakanlığının, uygun saklama koşullarının sağlandığı Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) Kovid-19 aşısı BioNTech'in de yapılabilmesi için başlattığı çalışma kapsamında, Aydın'da aşı olmak isteyen vatandaşlar randevu almaya başladı.

İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, kentte 33 aile sağlığı merkezindeki 178 aile hekimliği biriminin BioNTech aşısını uyguladığını bildirdi.

'KENDİMİ ÇOK RAHAT HİSSEDİYORUM'

Efeler ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinde aşı yaptıran vatandaşlardan 54 yaşındaki İpek Akyılmaz, uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, "Hastanelerde kalabalık ortamda olmaktansa böyle sakin yerde olmak çok güzel. Aşımı oldum, şu anda kendimi çok rahat hissediyorum." dedi.

Aile hekimleri BioNTech aşısı yapmaya başladı

GRUPLAR HALİNDE AŞILANIYORLAR

Şahin Keskinçelik ise BioNTech aşısının aile sağlığı merkezlerinde de uygulanmasının aşılamayı hızlandıracağını, bunun hastaneye gitme endişesi yaşayan vatandaşlar için iyi bir uygulama olduğunu ifade etti.

Aile hekimi Salih Güçlü de sırası gelen vatandaşları, altışarlı gruplar halinde aşıladıklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...