Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2021 12:48

Aile hekimlerine aşı teşviki için ek ödeme

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle mücadelede önemli görev üstlenen aile hekimleri ile aile sağlığı elemanlarına 3 bin liralık aylık ek ödemede bulunacak.

Aile hekimlerine aşı teşviki için ek ödeme
aşı,koronavirüs,kovid 19

Kovid-19 ile mücadele sürecinde ülke genelinde yoğun bir aşılama uygulaması gerçekleştiriliyor.

Türkiye'de bir yılı aşkın süredir devam eden Kovid-19 salgınıyla mücadelede aile hekimlikleri, hem koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin yürütülmesi hem de koronavirüs hastaları ile temaslıların izlenmesinde önemli görev üstlendi.

Salgının bitirilmesi için son dönemdeki yoğun aşılama programıyla büyük adım atıldı. Aile sağlığı merkezleri de aşılamada etkin rol aldı.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 aşı programının uygulanmasına önemli katkılarda bulunan aile hekimliği birimlerini teşvik etmek için harekete geçti. Bakanlık, Aşı Programı Teşviki kapsamında aile hekimlerine yapılacak ek ödemeleri karara bağladı.

1 Temmuz'dan itibaren aşılamadaki başarıları dikkate alınarak aile hekimlerine 3 bin, aile sağlığı elemanlarına ise 1500 liraya kadar aylık ek ödeme verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...