Tgrt Haber
24 May 2022 16:16 - Güncelleme : 24 May 2022 16:36

Sigara tiryakileri bağımlısı olacak: 3 günde ciğerleri tertemiz yapan bu kür, vücudu toksinlerden arındırıyor

İnsan sağlığı için oldukça önemli olan akciğer, adeta vücutta detoks görevi görüyor. Vücuttaki kirli kanın yenilendiği önemli bir organ olan akciğer dış etkenlerden kaynaklı olarak yıpranabiliyor. Sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz akciğer sağlığı için dikkat edilmesi gereken önemli kilit noktaları bulunmaktadır. Peki akciğer nasıl temizlenir? Akciğer temizleme yöntemleri neler? İşte akciğeri tertemiz yapan kür tarifiyle karşınızdayız. 3 günde sağlıklı bir akciğere sahip olabilmeniz için büyük fırsat sunan bu kürü mutlaka deneyin!

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Sigara tiryakileri bağımlısı olacak: 3 günde ciğerleri tertemiz yapan bu kür, vücudu toksinlerden arındırıyor
sağlık,akciğer,kür,zencefil,zerdeçal,akciğeri temizleyen besin

Sigara ve kirli havanın akciğer sağlığı üzerindeki etkilerini tamamen vücudunuzdan atmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Vücuttaki kirli kanı temizleme görevi üstlenen akciğer; sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar, sağlıksız beslenme ve hava kirliliği gibi durumlar nedeniyle yıpranır. Vücudu temizleyen bu organında temizlenmeye ihtiyacı vardır. Peki akciğeri temizlemenin yolu nedir? Sağlıklı bir yaşam için akciğeri 3 günde temizleyen karışımın etkilerine inanamayacaksınız. İşte akciğeri 3 günde tertemiz yapıp yenileyen kür tarifi

AKCİĞERLERİ TEMİZLEYEN KÜR TARİFİ

Zaman içerisinde yıpranan akciğerlerin sağlıklı işleyişi için temizlenmesi büyük önem taşıyor. Peki vücudu temizleyen bu organ nasıl temizlenir? Cevabı ise çok basit. Evde doğal malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu kürle akciğeri 3 günde tüm zararlı dış etkenlerden kurtaracaksınız. 3 günde harikalar çıkaran bu kürle hem akciğerinizi temizlenecek hem de sigara etkilerini azaltacaksınız. Peki akciğerleri temizleyen bu kür nasıl yapılıyor? İşte muhteşem kürün tarifi…

Sigara tiryakileri bağımlısı olacak: 3 günde ciğerleri tertemiz yapan bu kür, vücudu toksinlerden arındırıyor

Akciğeri temizleyen kür için gerekli malzemeler:

  • Zerdeçal (Bakteri, kanser ve virüsleri yok eden vitaminler, omega 3 asitleri ve mineralleri barındırır.)
  • Soğan (Kanser, solunum sorunlarını ve kötü huylu tümörlerin tedavisinde kuvvetlidir.)
  • Zencefil (Akciğerlerde biriken mukusları yok eder.)

Nasıl yapılır?

Az miktarda şekeri su kaynattıktan sonra zencefil ve doğranmış soğanları parçalayarak ilave edin. Bu malzemeleri bir müddet kaynatın. kaynadıktan sonra altını kısın ve zerdeçal ilave edin. Su miktarı yarıya inene dek kaynatın. Karışımı süzün ve sıvıyı bir şişe ya da kavanozun içine yerleştirin. Soğumaya bırakın ve buzdolabına koyun. Bu kürü üç gün boyunca tüketin. İnanılmaz etkilerini göreceksiniz. 

AKCİĞER NEDEN ÖNEMLİDİR?

Akciğer vücuttaki kirli kanın temizlenmesinde büyük rol oynar. Kirli kanı temiz kana dönüştüren akciğer, vücudun nefes alışverişini kontrol eden organdır. Akciğerin sorun yaşaması durumunda, nefes alışverişlerimiz sorunlu duruma gelebilir. Bu durum birçok organın zarar görmesine yol açar.

Sigara tiryakileri bağımlısı olacak: 3 günde ciğerleri tertemiz yapan bu kür, vücudu toksinlerden arındırıyor

AKCİĞER NASIL TEMİZLENİR?

Akciğerlerin sağlıklı bir işleyişe sahip olması için temiz tutmak oldukça önemli. Akciğeri temizlemek için yapılması gereken ve dikkat edilmesi gereken kurallar var. Akciğer temizliği için uygulaması geren bu yöntemler ise sağlıklı yaşamın kilit noktası. Bunlar uygulandığında, akciğerler normal işlevine dönerek, nefes almak kolay hale getirebilir. Rahat nefes almak için hayati organ görevi gören akciğeri, sağlıklı gıdalar tüketerek ve bazı zararlı alışkanlıkları terk ederek temizlemek mümkündür. Akciğerlerin temizlenmesi isteniyorsa, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkların bırakılması gerekiyor.

AKCİĞERİ TEMİZLEYEN BESİNLER NELERDİR?

Akciğeri temizlemek için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Abur cubur tüketimine son vermek, spor yapmak ve doğal besinlere yönelmek gerekiyor.

Sigara tiryakileri bağımlısı olacak: 3 günde ciğerleri tertemiz yapan bu kür, vücudu toksinlerden arındırıyor

  • Sarımsak akciğeri temizleyen besinler arasında yer alır. Haftada iki defa yemeklerde sarımsak tüketmek, akciğer sağlığı için gereklidir.
  • Keçiboynuzu, akciğerlerde detoks etkisi yaptığı gibi temizleme görevi görüyor.
  • Zencefil ve tere akciğer dostu oldukları kadar daha rahat nefes için akciğerleri temizliyor.
  • Kereviz ve üzüm akciğerleri temizleyen diğer besinler içerisinde yer alıyorlar.
  • Bunun yanında sebze ve meyvelerin hemen tümü akciğerlerin temizlenmesinde yardımcı görev görebiliyorlar.
  • Akciğerleri temizlemek için salatalık, biber, doğal kaynatılabilir bitkiler tüketilebilir.

AKCİĞERİ TEMİZLEYEN YÖNTEMLER NELERDİR?

  • Akciğer temizleyen besinlerin yanında çeşitli yöntemlerle de akciğer organı daha temiz hale getirilebilir.
  • Düzenli ve sağlıklı olarak spor yapılırsa akciğerlerin temizlenmesi kolay hale getirilebilir.
  • Akciğerleri temizlemek için banyo yapmak önemlidir. Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor.
  • Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Bunun için doğa yürüyüşleri veya doğa kampları alternatif olarak kabul ediliyor.

 

AKCİĞERİ TEMİZLEMEK İÇİN NELERDEN UZAK DURULMALI?

  • Akciğerleriniz temiz olmasını istiyorsanız, sigaradan uzak durmanız gerekiyor. Sigara akciğerde katran birikmesini ve çeşitli zararlı maddelerin artmasına neden oluyor.
  • Bunun dışında, alkol tüketmeyi bırakmanız ve sağlıksız gıdalardan uzak durmanız gerekiyor.
  • Dondurulmuş gıdalar, hazır yemekler ve doğal olmayan ürünleri tüketme alışkanlığınız varsa bunları bırakmanız önemli olarak görülebilir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...