Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Eylül 2022 16:41 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 17:13

Anında hızla kilo vermenin yeni formülü: Alkateryan Metodu kısa sürede istediğiniz bedene kavuşturuyor

Diyet yapmak belli bir süreye kadar zorlayıcı olmasa da uzun vadede birçoğunu yıldırabiliyor. Uzmanlara göre 2 ayın üzerinde süren diyetlerde başarı oranı yüzde 5’i geçmiyor. Alkali ve Akdeniz Beslenme metodlarını sentezleyerek sürdürülebilir bir beslenme modeli ortaya koyan Holistik Beslenme Uzmanı Selen Gülbahçe, kısa sürede hızla kilo verdiren yepyeni bir beslenme şeklinden söz ediyor. Öyle ki bu diyet hem kısa süreli hem de kalıcı olarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Anında hızla kilo vermenin yeni formülü: Alkateryan Metodu kısa sürede istediğiniz bedene kavuşturuyor
alkateryan metodu,alkali beslenme,diyet

Holistik Beslenme Uzmanı Selen Gülbahçe’nin geliştirdiği yeni beslenme metoduyla kalori saymadan, besin gruplarını hayatınızdan çıkarmadan hızlıca kilo vermek ve zinde hissetmek mümkün görünüyor. Alkateryan Metodu ile kilo verme işini basit bir hale getiren Gülbahçe, kilo vermek için önemli olan tek şeyin denge olduğunu söylüyor. Alkali Beslenme’nin hızlı kilo vermek için ideal olan yapısıyla Akdeniz Beslenmesi’nin Türk mutfağına uyumlu dinamiklerini bir araya getiren Gülbahçe, Alkateryan Metodu’nun diyet mentalitesini reddeden ve dengelemeye odaklanan bir metot olduğunu ve bu şekilde kilo kaybının kalıcı hale gelebildiğini belirtiyor.

ALKATERYAN METODU NEDEN FAYDALI?

Gülbahçe, vücudun asit ve baz dengesini korumaya odaklanan, aynı zamanda Türk mutfağına ve günlük yaşantıya uygun bir beslenme modeli olan metodun hızlı kilo kaybının yanı sıra birçok faydası olduğunu ifade etti. Gülbahçe, “Metot ile daha sağlıklı bir sindirim sistemine ulaşabilir, daha enerjik hissedebilir, parlayan bir cilde, ışıldayan saçlara sahip olabilirsiniz” dedi.

Anında hızla kilo vermenin yeni formülü: Alkateryan Metodu kısa sürede istediğiniz bedene kavuşturuyor

“NE KADAR ALKALİ BESLENİRSEK O KADAR HIZLI YAĞ YAKARIZ”

Gülbahçe, Alkateryan Metodu ilgili şu açıklamada bulundu: “Ne kadar alkali beslenirsek, o kadar hızlı asit temizler, yağ yakarız. Aynı şekilde, eğer biz yeterli alkali vitamin ve mineral almazsak vücudumuz yağı değil kası yakmayı tercih eder çünkü yağ yakarak ekstra asit açığa çıkarmak istemez. Aksine kası yakmak kasın içerdiği alkali minerallerden dolayı daha işlevsel olur. Bu yüzden bazı diyetlerde her ne kadar az kalori alınsa da diyet listesi asitli olunca kilo verilse bile bu kilonun yağdan değil kastan verildiği gözlemlenir”

ALKATERYAN METODU’NDA SEBZELER VE BİTKİLER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Gülbahçe, sözlerine şöyle devam etti: “Danışanlarımın çoğu yoğun hayat temposuna sahip kişiler olduğundan beslenmelerine vitamin ve mineral bakımından yoğun besinler eklemek çok önemli. İşlenmemiş besinler, sebzeler, meyveler, çiğ kuruyemişler, tahıllar, baklagiller ile balık, organik tavuk, tofu ve yumurta gibi kaliteli protein kaynakları vücudumuza dost besinler. Bu seçenekler besin değeri yüksek olduğundan hem enerjiyi artırma hem de stres yönetiminde oldukça etkililer.

Anında hızla kilo vermenin yeni formülü: Alkateryan Metodu kısa sürede istediğiniz bedene kavuşturuyor

ÇİĞ SOĞAN, SARIMSAK, ZERDEÇAL, ZENCEFİL TÜKETİN

Sebzeler ve bitkilerin çok önemli besinler olduğunun belirten Gülbahçe, “Önemli olan gökkuşağının her renginden beslenmek. Ancak mor, yeşil ve beyaz renkli olan sebzeler antioksidan bakımından çok zengin olduklarından daha alkali sebzelerdir. Bunlara ağırlık vermek önemli” dedi. Gülbahçe, çiğ soğan, sarımsak, zerdeçal, zencefil ve sumak gibi besinlerin antiviral özellikleri nedeniyle önem taşıdığına dikkat çekti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...