Tgrt Haber
23 Haziran 2021 12:13

Almanya’da Delta varyantı alarmı

Koronovirüs salgını henüz bitmeden Delta varyantı kabusu patlak verdi. Hindistan’da ortaya çıkan bu varyant Almanya’da ve Amerika’da da giderek büyüyor. İsrail'de de bu salgına rastlandı. Uğur Şahin’den ise varyantla ilgili açıklama geldi.

Almanya’da Delta varyantı alarmı
delta varyantı,,koronavirüs,,dünya,,sağlık,

Tüm dünya koronavirüsle mücadele ederken şimdi de Delta varyantı kabusunu yaşıyor. Yayılma hızı oldukça güçlü olan Delta varyantı nedeniyle Almanya, alarm durumuna geçti.

Almanya’da salgına karşı yeni kısıtlamalar gelebileceği uyarısı yapıldı. Alman sağlık uzmanları Delta varyantının etkili olduğu Portekiz, İngiltere ve Rusya gibi ülkelere seyahat edilmemesini istedi.

ABD'DE DELTA VARYANTI ENDİŞESİ

ABD'de Delta varyantı endişesi gün geçtikçe büyüyor. Bulaşıcı Hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci varyantın, pandemiyle mücadelede en büyük tehdit olduğunu söyledi. Ayrıca bu varyantın çok daha bulaşıcı olduğu ve hastalığa yakalananların çok daha ağır atlattıklarını belirtti.

İSRAİL'DE DE DELTA ALARMI

Avrupa ve Amerika'dan sonra İsrail'de de 'Delta varyantı' alarmı verildi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsraillilerden zorunlu olmadıkça yurt dışına seyahat etmemelerini istedi.

ŞAHİN: BIONTECH DELTA VARYANTA KARŞI ETKİLİ

Öte yandan BioNTech Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Şahin BioNTech aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunu söyledi. Ancak Profesör Uğur Şahin dikkatli olunmadığı takdirde aşılara rağmen Delta varyantının yayıldığını belirterek dördüncü koronavirüs dalgasıyla ilgili uyarıda bulunmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...