Tgrt Haber
28 Mart 2022 08:36 - Güncelleme : 28 Mart 2022 08:47

Alopesi nedir? Will Smith’in karısının hastalığı Alopecia neden olur?

Will Smith Oscar Ödül Töreni’nde sunucuya tokat attı. 94. Oscar Ödül Töreni’nde izleyenleri hayrete düşüren Will Smith, kapısının hastalığı hakkında şaka yapan Chris Rock'a saldırdı. Peki Will Smith’in karısı Jada Pinkett Smith ne hastası? Alopecia (Alopesi) nedir?

Will Smith'in karısı 2018 yılından bu yana Alopesi hastalığı ile mücadele ediyor.
Will Smith'in karısı 2018 yılından bu yana Alopesi hastalığı ile mücadele ediyor.

Sinema dünyasının en prestijli ödülü Oscar ABD’nin Los Angeles şehrinde yapıldı. Geçtiğimiz iki sene Covid-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleşen tören bu yıl fiziki olarak yapıldı. Yıldızlar geçidinin olduğu törene Will Smith’in karısı Jada Pinkett Smith hakkında yapılan şakanın ardında küfür etmesi ve sunucu Chris Rock’a tokat atması damga vurgu. Peki Will Smith’in karısı Jada Pinkett Smith hastalığı Alopesi nedir?

ALOPESİ (ALOPECİA) NEDİR?

Jada Pinkett Smith 2018 yılında bu yana Alopesi hastalığı ile mücadele ediyor. Peki Alopesi hastalığı nedir?

Alopesi halk arasında saçkıran adıyla bilinen hastalıktır. Bölgesel saç kaybına neden olan bir otoimmün bozukluktur. Bağışıklık sisteminin kendi hücre ve dokularına karşı mücadeleye girişmesidir. Alopesi hastalığı saçlı deri, sakal bölgesi, kaşlar, kirpikler gibi kıl köklerini etkileyen bir hastalıktır. Hastalığın sık tekrar etmesi ve nasıl seyredeceğinin bilinmemesi hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiler.

Alopesi nedir? Will Smith’in karısının hastalığı Alopecia neden olur?

SAÇKIRAN (ALOPESİ) NEDEN OLUR?

Saçkıran hastalığının nedeni kesin olarak bilinmese de vücudun kendi hücre ve dokularını yabancı olarak tanıması ile ortaya çıkar. Bağışıklık sistemi kişinin kendi hücrelerine saldırır ve Alopesi hastalığı ortaya çıkar. Saçkıran hastalığında bağışıklık hücreleri saç köklerine saldırarak saçın uzamasını durdurur ve saç dökülmesine yol açar.

ALOPESİ HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Will Smith Oscar Ödül Töreni’nde Alopesi hastalığı ile mücadele eden karısı Jada Pinkett Smith’e yönelik şakaların üzerine komedyen Chris Rock’a tokat attı. Jada Pinkett Smith 2018 yılından bu yana Alopesi hastalığı ile müsade ediyor. Smith’in hastalık nedeniyle saçları döküldü. İşte Alopesi hastalığı belirtileri:

  • Saç dökülmesi
  • Kıl köklerinde iğne deliği şeklinde oyuklar
  • Beyaz lekelenme veya çizgilenme Tırnaklarda sertleşme
  • Tırnakların soluk görünmesi

SAÇKIRAN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Alopesi veya saçkıran hastalığı bulaşıcı değildir. Genelde genç yetişkinlerde sık sık görülür. Peki Alopesi tedavisi nasıl yapılır?

Alopesi tedavisi medikal müdahaleler ve kremlerle yapılır. Böylece hastanın saç kaybının azaltılması ve dökülen saçların daha hızlı çıkması sağlanabilir. Saçkıran iyileşme süreci açısından kişiden kişiye farlılık gösterebilir. Ağır seyirli vakalarda ise çeşitli medikal müdahalelere rağmen saç kaybı şikayeti devam edebilir.

OSCAR TÖRENİ WILL SMITH NEDEN TOKAT ATTI?

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri Oscar Töreni ile sahiplerine kavuştu. Yıldızlar geçidinin yaşandığı gecede Chris Rock En İyi Belgesel Ödülü’nü sunmak üzere sahneye çıktı. Komedyen ve stand-up sanatçısı Rock Will Smith’in karısı hakkında şaka yapmaya başlamasının ardından Smith oturduğu alandan küfür etmeye başladı.

Smith ''Karımın adını ağzına alma'' şeklinde bağırmasının ardından sahneye çıkarak Rock’a tokat attı. Rock Oscar Ödül Töreninde Jada Pinkett Smith'in saç dökülme hastalığı hakkında GI Jane yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...