Tgrt Haber
29 Ekim 2021 16:56

Altın süt ne işe yarar, faydaları nedir, nasıl yapılır? Enerji deposu tarifi!

Altın sütün faydaları, yapılışı ve ne için kullanıldığı sorgulanmaya devam ediyor. Bağışıklığı güçlendiren, enerji veren ve kokusuyla harika bir etki bırakan altın sütüne dair merak ettiğiniz her şey haberimizde...

Altın süt ne işe yarar, faydaları nedir, nasıl yapılır? Enerji deposu tarifi!
altın süt,altın sütün faydaları,doğal,fayda,süt,bal,karabiber,zerdaçal,zencefil

"Altın süt nasıl yapılır, yararı nedir? Ne kadar sıklıkla tüketilmeli?" sorularının cevabı ilgilenenler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, son dönemde oldukça merak edilen altın sütü nedir? İşte, o karışıma dair detaylar...

ALTIN SÜT NEDİR? NASIL YAPILIR?

ALTIN SÜTÜ MALZEMELERİ:

  • 1 su bardağı yağsız süt
  • 1 çay kaşığı kadar toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı  süzme bal
  • 1 çay kaşığı karabiber tozu

ALTIN SÜTÜ HAZIRLANIŞI:

Gerekli malzemeleri kısık ateşte beş dakika kaynattıktan sonra bir su bardağına alıp ılımasını bekleyiniz. 

Ilındıktan sonra içine balı ekleyebilirsiniz.

ALTIN SÜT NE KADAR SIKLIKLA TÜKETİLİR?

Altın sütü günde yalnızca bir bardak tüketilmelidir. Altın sütü kahvaltıdan önce ya da uyumadan önce tüketmekte fayda vardır. Bu tarifi gece yatmadan önce tükettiğinizde vücudun uyku esnasında yenilenme hızı artar. Uzmanlar hemen hemen herkesin düzenli tüketmesini tavsiye ettiği bu karışım yüzyıllardır mutfakların sırrı olarak bilinmektedir. Özellikle kozmetik ürünlerin olmadığı ve alternatif tıpta kullanılan bu karışım Osmanlı'daki kadınların da güzellik sırrıdır. İçeriğindeki zerdeçal ve karabiber ile hücreleri yenilerken. zeytinyağı ve hindistan cevizi ile de daha parlak ve canlı cilde sahip olmayı kim istemez ki...

ALTIN SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

  • İçeriğindeki birden çok antioksinın bir bardağı bir tüm vücudun serbest radikalli hücrelerde temizlenmesini sağlamaktadır. Güçlü bir antioksidan olan bu tarif aynı zamanda bağışıklıkta zararlı virüslere karşı da korumak için etkilidir.
  • Vücuttaki deforme olan hücreleri yenileyerek yalnızca cildi güzelleştirmez; aynı zamanda saçların da daha parlak görünmesini sağlar. Bunun yanı sıra sinir sistemindeki hücreleri de yenilediğinden stres, depresyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların riskini azaltır. Günümüzde birçok kişinin stres altında şartlarda yaşaması sebebiyle; rahatlatıcı, doğal, bitkisel bir içecektir.
  • Vücudun ihtiyacı olan günlük enerjinin tam 5 katını sağlar. Gün içerisinde daha dinç sağlıklı görünme imkanı verir, tok tutar. Bu sebeple dostudur. Mide ve bağırsaklarda besinlerden dolayı oluşan toksinlenmeyi engelleyerek daha sağlıklı fonksiyon göstermelerini destekler. 
  • Tüm vücuttaki zararlı hücreleri idrar yolu ile atılmasına yardımcı olur. İçerisinde bulunan besinler vücuttaki hormon düzeyini dengelediğinden tiroid gibi hormonel hastalıkların oluşumunu önler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...