Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2021 15:59

Alzheimer ile ilgili heyecanlandıran araştırma! Bir nedeni daha bulundu

Dünyada milyonlarca insanın yaşamını tehdit eden Alzheimer’ın bir nedeni daha ortaya çıkarıldı. Araştırmaya göre kandaki toksik yağ-protein fazlalığının beyne sızarak iltihaplanma ve hücrelerde ölüme neden olduğu kaydedildi.

Alzheimer ile ilgili heyecanlandıran araştırma! Bir nedeni daha bulundu
Alzheimer

Dünyadaki en zor ve insan yaşamını en fazla etkileyen hastalıklardan biri Alzheimer. Dünyada 44 milyon bunama hastası olup 2050 yılında hasta sayısının 135 milyona çıkması bekleniyor. Avustralyalı bilim insanları çarpıcı bir araştırmaya imza attı ve Alzheimer'ın nedenlerinden birini daha tespit etti. 
Daha önceki araştırmalar yaş, aile öyküsü, diyet ve çevresel faktörler gibi çeşitli faktörlerin bir kişinin Alzheimer hastalığı riskini arttırdığını ortaya koymuştu. Bunlara ek olarak Avustralya'daki bilim insanları yaptığı araştırmada Alzheimer’ın yeni bir sebebini daha buldu. Curtin Üniversitesi'ndeki Curtin Sağlık İnovasyon Araştırma Enstitüsü müdürü araştırmanın sonucunu açıkladı. Açıklamada “Alzheimer'ı önlemek ve tedavi etmek için hastalığa gerçekte neyin neden olduğunu anlamamız gerekiyor ve şu anda bu kesin değil" denildi. 

Alzheimer ile ilgili heyecanlandıran araştırma! Bir nedeni daha bulundu

BEYNE SIZIYOR, HÜCRELERİ ÖLDÜRÜYOR

Araştırmada “potansiyel olarak toksik yağ-protein komplekslerinin kandaki abartılı bolluğunun, kılcal damarlar olarak adlandırılan mikroskobik beyin kan damarlarına zarar verebileceğini ve daha sonra beyne sızarak iltihaplanma ve beyin hücresi ölümüne neden olabileceğini gösteriyor" denildi. Bunun da Alzheimer hastalığına neden olduğu kaydedildi. Diyet ve bazı bazı ilaçlarla bu toksik yağ-protein komplekslerinin kan konsantrasyonunu potansiyel olarak azaltılabileceği ve Alzheimer riskinin ortadan kaldırılabileceği veya hastalığın ilerlemesini yavaşlatılabileceği belirtildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...