Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Haziran 2018 17:43

Ambulans helikopter sayısı 19 oldu

Sağlık Bakanlığınca, sözleşme süresi biten ambulans helikopterler için yapılan ihale tamamlanarak 17 olan hava ambulans helikopter sayısı 19'a yükseltildi.

Ambulans helikopter sayısı 19 oldu
ambulans

Sağlık Bakanlığınca, sözleşme süresi biten ambulans helikopterlerin ihalesi yenilendi. İhale sonucunda 17 olan ambulans helikopter sayısı 19'a yükseldi.

AA muhabirinin Sağlık Bakanlığından edindiği bilgiye göre, ambulans helikopter hizmetleri kapsamında sözleşme süresi biten helikopterler için 4 Mayıs'ta ihaleye çıkıldı.

Bu kapsamda, 17 olan ambulans helikopter sayısı 19'a yükseltildi. İhalenin geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlendi.

Değerlendirmeler sonucunda ihaleye 589 milyon 60 bin 620 TL ile en düşük teklifi veren Türk Hava Kurumu İşletmesi-Gökçen Havacılık firmasıyla 1 Haziran'da sözleşme imzalandı.

Yeni dönemde İstanbul'a bir helikopter daha tahsis edilecek. Sivas'ta ise ilk kez ambulans helikopter konuşlandırılacak.

Ambulans helikopterlerin 2'si Ankara, 2'si İstanbul, diğerleri ise Antalya, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Adana, Sivas, Bursa, Trabzon, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kayseri, Konya, Samsun, Malatya ve Van illerinde konuşlanacak

"Kara ambulans sayısı 618'den 5 bin 62'ye çıkarıldı"
Ambulans hizmetlerine ilişkin verilere göre bir adet bir sedyeli, bir adet 4 sedyeli, bir adet 2 sedyeli olmak üzere 3 ambulans uçak hizmet veriyor.

2008 yılından bugüne kadar hava ambulanslarıyla 40 bin 359 vakanın müdahale ve nakli gerçekleştirildi.

2007 yılından bugüne 6 deniz bot ambulans ile 13 bin 816 vakanın müdahale ve nakli yapıldı.

Öte yandan 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılan kara ambulans sayısı, 2002 yılında 618 iken 5 bin 62'ye çıkarıldı. Her türlü coğrafi şartta ve iklim şartlarında hastalara ulaşabilmek amacıyla o şartlara uygun ambulanslar temin edildi.

Bugün itibarıyla 254 palet takılabilen ambulans, 22 önünde kar bıçağı bulunan kombi paletli ambulans, 63 adet 4 yaralı taşıyan ambulans, 91 Yoğun Bakım ve Obez Ambulansı ve 60 da motosiklet ambulans ile hizmet veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...