Tgrt Haber
18 Temmuz 2014 18:17

Ameliyat olamazsa organlarını kaybedecek

Marmaris'te yaşayan ağır böbrek reflüsü ve kistik fibrozis hastası 3 yaşındaki Selin Su Baş, ameliyat edilmezse birçok organı işlevini yitirecek.

Ameliyat olamazsa organlarını kaybedecek
marmaris, selin su baş, böbrek, organlar,

Selin Su, bir yaşındayken vücudundaki kabarıklık ve ateş şikayetiyle Marmaris Devlet Hastanesine götürüldü. Sevk edildiği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde rahatsızlığına teşhis konulamayan Selin Su, buradan da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildi. Hastanenin nefroloji bölümünde yapılan tetkiklerde çocuğun böbrek reflüsü olduğu, idrarının böbreklerine kaçtığı anlaşıldı. Kızlarının tedavisi için 2 yılda 15'er günden 3 kez hastanede yattığını belirten anne Hatice Baş, son kez 6 ay önce gittikleri hastanede Selin Su'nun sol böbreğinin çalışmaz duruma geldiği ve sağ böbreğinin ise yüzde 40'ının işlevini sürdürdüğünün tespit edildiğini söyledi.
"AMELİYAT İÇİN 15 BİN LİRA GEREKİYOR"
Kızının kanındaki alyuvarların azaldığını, "kistik fibrozis" adlı hastalığa da yakalandığını dile getiren Baş, şöyle konuştu: "Doktorlar kızımın ameliyat edilmesi gerektiğini, yoksa böbreğinin yanı sıra akciğerler, pankreas, karaciğer ve bağırsaklar gibi diğer organlarının da zarar görebileceğini söyledi. Ameliyat edilmezse 4 yaşındayken ilik nakli yapılmasının zorunlu hale geleceğini belirttiler. Söz konusu ameliyatı da yapamayacaklarını anlattılar. Tavsiye ve araştırmalar sonucu ameliyatın Ankara’da yapılabileceğini ancak 15 bin lira ödeme yapmamız gerektiğini öğrendik. Şimdiye kadar tüm tedavi giderlerini, babasının Sosyal Güvenlik Kurumu sigortası üzerinden karşıladık ancak ameliyat parasını bizim ödememiz gerekiyormuş, bu mümkün değil." Kızının sağlığına kavuşabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Baş, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...