Tgrt Haber
27 Ocak 2022 11:40 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 20:07

Japon bilim insanları: Antiviral ilaçlar Delta kadar Omicron mutasyonunda da etkili

Covid-19'un Delta ve Omicron varyantlarına ilişkin yeni bir araştırma gün yüzüne çıktı. Japon bilim insanları, antiviral ilaçların Delta kadar Omicron mutasyonunda da etkili olduğunu belirtti.

Japon bilim insanları: Antiviral ilaçlar Delta kadar Omicron mutasyonunda da etkili
Japonya,Omicron,Delta,koronavirüs

Dünya genelinde etkisini devam ettiren koronavirüs varyantları Omicron ve Delta ile ilgili yeni araştırmalar yapılıyor. Japon bilim insanlarından Omicron ve Delta mutasyonuna ilişkin sevindiren haber geldi.

Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü Profesörü Kawaoka Yoshihiro liderliğindeki grubun sürdürdüğü çalışmada, koronavirüs tedavisinde kullanılan antiviral ilaçların Delta mutasyonunda olduğu kadar Omicron mutasyonuna karşı da etkili olduğu tespit edildi. 

REMDESİVİR VE MOLNUPİRAVİR

Omicron mutasyonu ile enfekte olmuş hücreler üzerinde bir dizi ilacı test eden ekip, Japonya ve birçok ülkede kullanımı onaylanan Remdesivir ve Molnupiravir'in, Omicron mutasyonu karşısında virüsün çoğalmasını önlemede Delta mutasyonu ile aynı düzeyde etkinlik gösterdiğini belirledi. 

SONUÇLAR YAYINLANDI

Araştırmacılar, Japonya Sağlık Bakanlığı'nın Omicron mutasyonu ile enfekte olan kişilerin tedavisinde kullanımını önermediği antikor kokteyli olan Ronapreve'nin etkinliğini ise tam olarak doğrulayamadı.

Dikkat çeken araştırmanın sonuçları The New England Journal of Medicine adlı bilimsel dergide de yayınlandı.

TEDAVİDE YOL GÖSTEREBİLİR

Omicron mutasyonunun birden fazla genetik yapıya sahip olması nedeniyle kullanılan ilaçların etkinliğine dair daha fazla bilimsel çalışmanın yapılması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, buna rağmen son çalışmanın sağlık personeli tarafından tedavi sürecinde rehber olarak kullanılabileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...