Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2021 13:47

Araştırmalar ortaya çıkardı! Covid'den ölme riski 30 kat fazla

İngiltere’de yapılan araştırmalarda Covid-19’dan kaynaklı ölüm oranları ile ilgili çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmalara göre işte Covid-19’un sebep olduğu ölümlerde en riskli gruplar!

Araştırmalar ortaya çıkardı! Covid'den ölme riski 30 kat fazla
Covid-19

İngiltere’de Covid-19’un en çok hangi gruplarda ölüme sebebiyet verdiğine dair araştırmalar yapıldı, ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Çalışmaya göre zihinsel bozukluğu ve zihinsel engeli olan yetişkinlerin Covid-19'dan ölme olasılığı diğer yetişkinlere göre bir hayli fazla. 

YEME BOZUKLUĞU OLANLAR DİKKAT!

Londra King's Koleji 2020’de 160.000'den fazla ölümün verilerini incelendi.  Araştırmada zihinsel bozukluğu ve zihinsel engeli olan yetişkinlerin ölme oranının sağlıklı bireylere oranla 9 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Otizm spektrum bozukluğu olanların virüse yenik düşme olasılığı 5 kat, yeme bozukluğu olanların 4.8 kat, şizofreni hastalarının ise 3 kat fazla. Londra King's Koleji öğretim üyesi Dr. Jayati Das-Munshi, “Bu oranlarda artış oldu. Ölümlerdeki bu farkın iyileşmesini bekliyorduk ancak daha kötüye gidiyor ve bu endişe verici” dedi. 

Araştırmalar ortaya çıkardı! Covid'den ölme riski 30 kat fazla

30 KAT DAHA FAZLA 

İngiltere Halk Sağlığı Raporuna göre zihinsel bozukluğu ve zihinsel engeli olanların koronavirüsten ölme olasılığının 30 kat daha fazla olduğunu açıkladı. Ayrıca New York'taki Syracuse Üniversitesi'nden yapılan bir başka araştırma, Down sendromlu hastaların virüse yakalanma olasılığının diğer bozukluğu olanlara göre 3 kat daha fazla olduğunu gösterdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...