Tgrt Haber
12 Ekim 2021 07:14

Aşı karşıtlarının ‘kanıtı’ çöktü: Araştırma ekibi özür diledi

Ottawa Üniversitesi Kalp Enstitüsündeki araştırmacılar tarafından yürütülen bir çalışmada Covid-19 aşılarının binde bir oranında kalp kası iltihabına yol açtığı belirtilmişti. Aşı karşıtlığına gerekçe gösterilen araştırma “yanlış hesaplama yapıldı” denilerek geri çekildi. Üniversite özür yayınladı.

Aşı karşıtlarının ‘kanıtı’ çöktü: Araştırma ekibi özür diledi
aşı,koronavirüs,kovid 19,sağlık,kalp spazmı,aşı karşıtı

Aşı karşıtlarının dayanak gösterdiği araştırmayı yapanlar yanlış hesaplama sebebiyle geri çekti.

Kanada’daki Ottawa Üniversitesi Kalp Enstitüsündeki araştırmacılar tarafından yürütülen ve ilk defa MedRxiv’de yayımlanan çalışmada Covid-19 aşılarının kalp iltihabına sebep olduğu söylendi. Ancak yanlış bir hesaplamanın kalp rahatsızlığı riskini abarttığının belirlenmesi üzerine çalışma, üniversite tarafından geri çekildi.

Covid-19 aşısının kullanım için güvenli olmadığı fikrini desteklemek için aşı karşıtlarınca yaygın olarak kullanılan çalışma ile ilgili üniversite özür yayınladı. Çalışmada koronavirüs aşısı yapılan bin kişiden birinin miyokardit olabileceği belirtiliyordu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi aşı yaptırmanın önemini vurgulamayı sürdürüyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...