Tgrt Haber
18 Haziran 2021 09:21

Aşı odalarında görevli personele ek ödeme

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ederken Kovid-19 aşı odalarında görevli personele ek ödeme verilecek.

Aşı odalarında görevli personele ek ödeme
Koronavirüs,Aşı odalarında görevli personele ek ödeme,ek ödeme,,sağlık çalışanları,

Türkiye’de aşılama çalışmaları rekor kırarak devam ediyor. Günlük aşılamanın 1 buçuk milyonu geçtiği son 24 saatte sağlık çalışanları da büyük bir fedakarlık ile çalışmalarına devam ediyor. Aşılama gurubunun genişletilmesi ve vatandaşların aşıya olan ilgisi hastanelerde kuyruk oluşturdu. Sağlık çalışanları da bu yoğunluk karşısında mesai saatlerini arttırarak aşılama çalışmalarına büyük destek veriyor. 

GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME 

Sağlık Bakanlığı da Kovid-19 aşı odalarında görevli personele ek ödeme vermek için harekete geçti. 81 il valiliğine "Kovid-19 Pandemisi Nedeniyle Oluşturulan Aşı Odalarında Görev Yapan Personele Ek Ödeme" konulu genelge gönderen Sağlık Bakanlığı, personele motivasyonlarının artırılması amacıyla ek ödeme yapılacağını açıkladı. Yönetmelik kapsamında personelden Kovid-19 için oluşturulan aşı odalarında aşı odalarında aşı yapmak için görevlendirilenlere yapılacak ek ödeme, tabipler için yüzde 30, tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personel için yüzde 100 artırımlı uygulanacak

4 AY SÜREYLE EK ÖDEME YAPILACAK

Tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personel için hesaplanan tutar, 209 sayılı kanunun 5'inci maddesi uyarınca ödenen sabit ek ödeme tutarından mahsup edilmeden ödenecek. Ayrıca, ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde ilgili ek ödeme yönetmeliği kapsamında bulunan personele 1 Nisan 2021'den geçerli olmak üzere 4 ay süreyle ek ödeme yapılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...