Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2021 11:40

Aşı olmayana yaptırım uygulanacak mı? Bakan Koca duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Aşı yaptırmayanlardan toplu alanlara girebilmeleri için PCR testi istenecek” açıklamasında bulundu. Bakan Koca Biontech aşısında yaşanan tedarik sorununun ortadan kalktığını belirtti. Koca ayrıca okulların bu yıl mutlaka açılması gerektiğine vurgu yaptı. İşte detaylar...

Aşı olmayana yaptırım uygulanacak mı? Bakan Koca duyurdu
koronavirüs,,aşı,,sağlık,,aşılama,,pandemi,,salgın,,fahrettin koca,,vaka,,kovid 19,

Normalleşme kararlarının ardından, vaka sayıları tırmanışa geçti. Aşı yaptırmayan vatandaşların bu artışta etkisinin büyük olduğu öngörüldüğü için aşıya teşvik kurallarının masaya yatırılması gündemdeylen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca, aşı yaptırmayanlardan PCR testi isteneceğini söyledi.

 

AŞISIZLAR TOPLU ALANLARA NASIL GİRECEK?

Aşısızların toplu alanlara nasıl gireceğine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşı yaptırmayanlardan toplu alanlara girebilmeleri için PCR testi istenecek” açıklamasında bulundu. Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yan yana oturulacak yerlerde aşı olmayanlardan PCR testi istenebilecek. Sinemaya, tiyatroya gitmek istiyorum, uçağa, şehirlerarası otobüse bineceğim diyorsanız... Aynı zamanda aşınızı da yaptırmadıysanız, PCR testi yaptıracaksınız” dedi.

Aşı olmayana yaptırım uygulanacak mı? Bakan Koca duyurdu

AŞI OLMAYANA YAPTIRIM OLACAK MI?

Aşı olmayanlara yaptırım uygulanmasından yana olmadığını belirten Bakan Koca, bu konudaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: Ben ikna ederek aşı tereddüdünün kaldırılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Aslında aşıya direncimiz yok. Tereddüdümüz var. Bunu da aşabileceğimizi düşünüyorum.

BIONTECH’TE SORUN AŞILDI

Öte yandan Biontech aşısında yaşanan tedarik sorunu da ortadan kalktığını belirten Bakan Koca, “Salı günü itibarıyla 1.3 milyon gibi bir aşı gelmeye başladı. Hafta sonuna kadar da 10 milyon Biontech aşısı elimizde olacak. Artık bu sorunun olmayacağını söyleyebilirim” diye konuştu.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Tedbiri elden bırakmadan okulların açılması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, “Ben özellikle bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim. Üniversitelerle ilgili zaten aşıyı önerdik. Bu anlamda koruyuculuğun giderek daha fazla olacağını biliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...