Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 13:27 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Aşı olmayanları üzecek rapor: Hastanelik olma ihtimali 29 kat fazla

Tüm dünyada aşı karşıtlığı nedeniyle koronavirüs ile mücadele sekteye uğrarken, ABD'de yapılan bir araştırma tehlikeyi gözler önüne serdi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) yayımladığı yeni rapora göre, Covid-19'a karşı aşılanmayanların enfekte olma ve hastaneye yatma ihtimali bilinenden daha fazla.

Aşı olmayanları üzecek rapor: Hastanelik olma ihtimali 29 kat fazla
koronavirüs,kovid -19,pandemi,abd,çin,türkiye

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) corona virüs aşılaması üzerine yeni araştırmasını yayımladı. 1 Mayıs ile 25 Temmuz arasındaki Los Angeles’ta elde edilen verilere dayandırılarak yapılan araştırmada, aşılanmamış kişilerin Covid-19 nedeniyle hastaneye yatma olasılığı, tam aşılı kişilere göre yaklaşık 29 kat daha fazla. Enfekte olma ihtimali ise 5 kat. 

ARAŞTIRMA AŞILARIN ETKİLİ OLDUĞNU KANITLADI

CDC'nin araştırma ile ilgili raporunda ise “Bu enfeksiyon ve hastaneye yatış oranı verileri, yetki almış aşıların Delta varyantının bulaşmasının arttığı bir dönemde Covid-19 enfeksiyonu kapmaya ve hastalığı şiddetli geçirmeye karşı koruyucu olduğunu gösteriyor” tespitine yer verildi. 

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, veriler için "Henüz aşılanmadıysanız, en yüksek risk altındakiler arasındasınız” yorumunu yaptı. 

CDC'nin verilerine göre, Pazartesi itibarıyla 201 milyondan fazla Amerikalı veya toplam ABD nüfusunun yüzde 60,8′i en az bir Covid aşısı oldu. Ajansa göre, 171 milyondan fazla Amerikalı veya toplam ABD nüfusunun yüzde 51,5′i ise tamamen aşılandı.

"Ourworldindata.org" sitesine göre dünyada toplam 5 milyar doz Kovid -19 aşısı yapıldı. Çin 1 milyar 960 milyon dozla en fazla aşı yapılan ülke oldu.

582 milyon 240 bin doz aşı ile Hindistan ikinci, ABD 363 milyon 270 bin doz ile 3. sırada yer alıyor. Türkiye ise 89 milyon 500 bin doz aşı ile 8. sırada. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...