Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2021 15:19

Aşı randevusu alma işlemleri: Kovid-19 aşı randevusu nasıl alınır?

Koronavirüsle mücadele kapsamında en büyük silah aşı. Her geçen gün aşı programına yeni grupların dahil edilmesiyle vatandaşlar, “Aşı randevusu nasıl alınır, aşı randevu ekranı nasıl açılır?” gibi soruların cevaplarını arıyor. Aşı randevusu alma işlemlerinin tüm detaylarını derledik.

Aşı randevusu alma işlemleri: Kovid-19 aşı randevusu nasıl alınır?
Aşı randevusu,Aşı çalışmaları,koronavirüs,Sağlık Bakanlığı,e-Nabız

1 Haziran tarihi itibariyle 50 yaş üstü vatandaşların aşılanmaya başlamasıyla 40 yaş üstü için aşılama çalışmalarının başlayacağı tarih merak konusu oldu. Aşılama programına sürekli güncelleme gelirken vatandaşlar, aşı randevusuna ilişkin detayları araştırıyor. "Aşı randevusu nasıl alınır?" sorusunun cevabını adım adım anlattık. 

Bakan Koca, 40 yaş üstü aşılama çalışmalarının haziran sonunda başlayacağını belirtmişti. Aşı sürecinde ilk ve ikinci grubun ardından kronik hastalıkları olanlar, 40-49 yaş grubu ve 30-39 yaş grubunun aşılanması hedefleniyor. Son olarak ise 18-29 yaş grubunun aşılaması yapılacak. 2021 yılının sonuna kadar ülke nüfusunun büyük bir bölümünün aşılanması amaçlanıyor.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı randevusu işin yapılması gereken işlemler şöyle: 

1- Öncelikle aşı sırasının gelip gelmediğini e-Nabız uygulamasından veya kısa mesaj yoluyla öğrenebilrsiniz. 

2- SMS yoluyla öğrenmek isteyenler, ASI yazıp boşluk bırakıp kimlik numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazarak 2023’e göndermeleri gerekmektedir.

3- Aşı durumu sorgulaması sonucu aşı yapılacak grupta yer alınıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden tarih ve saat seçilerek randevu alınabiliyor.

4- Randevu alındıktan sonra kısa mesaj ile bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca randevu bilgilerine e-Nabız ve MHRS uygulamalarından ulaşılabilmektedir.

5- Aşı olmak için seçilen randevu saatini geciktirmeden sağlık kuruluşunda olunması gerekir. AŞILA uygulamasından randevu sahibinin sorgulaması yapıldıktan sonra yine uygulama üzerinden aşının barkodu okutuluyor ve kaydediliyor. Kayıt işlemi sonrası aşı yapılıyor.

6 - Aşı 2 doz halinde uygulanmaktadır. İkinci doz randevusu ise ilk doz uygulamasının ardından sağlık personeli tarafından yapılmaktadır. İsteyenler kendi randevularını yine kendileri alabilir.

7- Aşı olanlar e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden elektronik aşı kartına ulaşabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...