Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2021 14:06

Aşı sıram geldi mi? Aşı sırası gelen gruplar

“Aşı sıram geldi mi, Aşı sırası gelen gruplar hangileridir?” gibi soruların cevapları aranıyor. Aşılama süreci devam ederken aşılama programına yeni gruplar dahil ediliyor. Sağlık Bakanı Koca, akademisyen ve üniversite personelleri için aşılama çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Bu gelişmenin üzerine aşı sırasını merak edenler aşı sırası sorgulama ekranını araştırıyor.

Aşı sıram geldi mi? Aşı sırası gelen gruplar
MHRS,Aşı sıras,Aşılama çalışmaları,Sağlık Bakanlığı,Fahrettin Koca

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden aşılama programına yeni grupların dahil olduğunu açıkladı.

Salgınla mücadele kapsamında planlanan aşı takvimi 4 aşamadan oluşturulmuştu. Ancak her geçen gün aşılama programına yeni gruplar dahil ediliyor. Ülkenin hedefinde 2021 yılının sonuna kadar nüfusun büyük bir bölümünün aşılanması var.

1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üstü vatandaşlar aşılanmaya başladı. Haziran’da yeni gelecek aşılarla birlikte 20’li yaşlara kadar inilmesi hedefleniyor. Peki, Aşı sıram geldi mi? Aşı sırası nasıl öğrenilir?

AŞI SIRAM GELDİ Mİ? AŞI SIRASI SORGULAMA

Aşılama çalışmalarına her geçen gün yeni grupların dahil edilmesi vatandaşlarda merak uyandırdı. Koronavirüs aşı sırasını E-Nabız sistemi üzerinden veya 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS göndererek öğrenebilirsiniz.

Aşı randevusu için BURAYA tıklayın.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ AŞI SIRASI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada üniversite öğrencilerinin aşı olmasına ilişkin yöneltilen soruya cevap verdi. Bakan Koca, “Merak etmeyin 13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak. Siz de destek olun.” ifadelerini kullandı.

AKADEMİSYEN VE ÜNİVERSİTE PERSONELLERİ NE ZAMAN AŞI RANDEVUSU ALACAK?

Sağlık Bakanı Koca, yine sosyal medya hesabı üzerinden öğretim üyesi ve üniversite çalışanlarının aşılama çalışmaları için tarih verdi. Bakan Koca, ''Bir meslek grubu daha aşı programında yerini alıyor. Üniversitelerimizin Eylül'de yüz yüze eğitime başlayabilmesi için öğretim üyelerimizin ve üniversite personellerinin aşılanmasına da yarın başlıyoruz. Bu güce güvenin.'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...