Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2021 15:32

Aşılı vakalar mercek altında: Hangi aşıyı oldukları incelenecek

Sağlık Bakanlığı aşı olduğu halde koronaya yakalanan kişileri mercek altına aldı. Bu kapsamda; virüsü kapan kişilerin doz sayısı, hangi aşıyı vurulduğu, tedavi ve taburcu süreci gibi parametreler incelenecek.

Aşılı vakalar mercek altında: Hangi aşıyı oldukları incelenecek
aşı,koronavirüs,kovid 19,sağlık,vaka

Koronayla mücadelede şu anda en büyük silah aşı. Aşılar koronavirüse karşı yüzde 95'in üzerinde koruma sağlıyor. Şu an itibariyle Türkiye’de birinci, ikinci ve üçüncü doz uygulanan toplam aşı miktarı 111 milyonu aştı. Ancak aşıya rağmen hastalığa yakalananlar da var. Sağlık bakanlığı bu kişilerin durumunu mercek altına aldı.

BIONTEC Mİ SINOVAC MI?

Günlük açıklanan vaka sayıları, aşı olanlar arasında koronavirüse yakalanan kişi sayısının çok düşük seviyede olduğu gösteriyor. Ancak yapılacak detaylı çalışma ile aşılı olup hastalananların kaçının Biontech, kaçının Sinovac aşısı olduğu ortaya çıkacak.

VEFAT EDENLERİN DOZ SAYISI İNCELENECEK

Aşılı olup hastanede yatma ve taburcu olma süreleri de çalışmayla birlikte ortaya konulacak. Aşı sonrası kaybedilen hastaların, hangi yaş aralığında ve kanser başta olmak üzere kronik hastalıklarının olup olmadığı da tespit edilecek. Vefat edenlerin ne kadarının kaç doz aşılı olduğu incelenecek.

Ayrıca çalışma ile hastalığa yakalanan aşılı kişilerin yeni mutantlara karşı yeterli antikoru üretip üretmediği de tespit edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...