Tgrt Haber
19 May 2022 15:49 - Güncelleme : 19 May 2022 19:54

Hayatınız kabusa dönmesin! Aşırı terliyorum nasıl önleyebilirim diyorsanız işte yöntem: Terleme botoksu

Terlemek insan sağlığı için gerekli olmasına karşın aşırı bir şekilde oluşması hayatınızı kabusa çevirebilir. Aşırı terleme nasıl önlenir, nedenleri nelerdir? Terleme botoksu nedir? İşte aşırı terleyenlerin hayatını kabusa çevirmesini önleyecek doğal yöntemler.

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Hayatınız kabusa dönmesin! Aşırı terliyorum nasıl önleyebilirim diyorsanız işte yöntem: Terleme botoksu
terleme,aşırı terleme,terleme botoksu

Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan terleme aşırı bir şekilde meydana gelmeye başladığında büyük bir probleme dönüşür. Sosyal yaşamı olumsuz etkileyen aşırı terleme bazı durumlarda hayatın kabusa dönmesine neden olur. Çevresel faktörlerin ve fiziksel faaliyetlerin fazlalığı terlemeye neden olsa da hormonal bozukluklar mevsimden farklı olarak aşırı terlemenin asıl sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Aşırı terleme ter kokusuna da neden olur ve durum iyice içinden çıkılmaz hale dönüşebilir. Peki aşırı terlemenin önüne nasıl geçilir? Aşırı terleme nasıl önlenir, nedenleri nelerdir? Terleme botoksu nedir? İşte hayatı olumsuz etkileyen aşırı terlemeden kurtulmanın yolları

TERLEME NEDİR, NASIL ÖNLENİR?

Vücut, ısı dengesini korumak için soğutma mekanizması olarak terleme reaksiyonunu kullanır. Vücut ısısı yükseldiğinde sinir sistemi ter bezlerini tetikler ve terleme meydana gelir. Ancak bu ter bezleri tetiklenmeden yani vücut ısısı yükselmeden de çalışma gösterebilir. Bu durum terleme sorunu olarak nitelendirilen hiperhidroz olarak adlandırılır. Hiperhidroz ter bezlerine sinyal vermekten sorumlu sinirlerin fiziksel aktivite veya sıcaklık artışı tarafından tetiklenmemiş olsalar bile aktif hale gelmesi olarak açıklanabilir.

Hayatınız kabusa dönmesin! Aşırı terliyorum nasıl önleyebilirim diyorsanız işte yöntem: Terleme botoksu

Stres, kaygı ya da sinir problemleri göz önüne bulundurulduğunda terleme sorunu daha da şiddetlenebilir. Bunun sonucunda genellikle avuç içleri ve ayak tabanlarında aşırı terlemeler görülebilir. Avuç içi, ayak ya da koltuk altlarında terleme sorunları yaşayan kişiler gelişen medikal estetik uygulamaları sayesinde bu sorunlarına çözüm bulabiliyorlar.

TERLEMEYLE BİRLİKTE BU PROBLEMLERİ YAŞIYORSANIZ HEMEN UZMANA BAŞVURUN!

Diyabet, menopoz, tiroid problemleri, sinir sistemi bozuklukları ve enfeksiyon gibi bazı tıbbi durumlar sonucunda da hiperhidroz görülebilmektedir. Bu nedenle terleme sebebi öncelikli olarak tespit edilmeli ve tedavi protokolü bu doğrultuda uygulanmalıdır.

Terleme problemine;

  • Titreme,
  • Göğüs ağrısı,
  • Mide bulantısı,
  • Baş dönmesi veya ateş

gibi belirtiler eşlik ediyorsa en kısa sürede bir uzmana başvurmalısınız.

MANTAR VE BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARA NEDEN OLUYOR

Aşırı terleme problemi kişiyi hem sosyal hem de duygusal açıdan etkilerken aynı zamanda kişiyi cilt enfeksiyonlarına daha yatkın hale getirmektedir. Örneğin elleri terleyen, sürekli nemli ve ıslak ellere sahip olan kişiler için el sıkışmak gibi basit bir yaklaşım bile kaygı problemi yaşamaya neden olabilir. Bunun dışında aşırı terlemenin görüldüğü bölgelerde mantar veya bakteriyel enfeksiyonlar gibi tahriş edici ve ağrılı cilt sorunları da görülebilmektedir.

TERLEME NASIL ÖNLENİR?

Başta yapılan kan ve idrar testleri sonrasında aranan aşırı aktif tiroid (hipertiroidizm) veya düşük kan şekeri (hipoglisemi) gibi tıbbi durumlar yoksa medikal estetik tedavilerinden biri olan botoks, aşırı terleme sorununa bir çözüm olarak değerlendirilebilmektedir.

AŞIRI TERLEMEYİ ÖNLEMEK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Normalden fazla terlediğinizi düşünüyorsanız ve bunun altında tıbbi bir durum olmadığından eminseniz bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek aşırı terlemenin önüne geçmenizde yardımcı olacaktır.

Hayatınız kabusa dönmesin! Aşırı terliyorum nasıl önleyebilirim diyorsanız işte yöntem: Terleme botoksu

  • Baharatlı gıdaların, kafein ve alkol içeren içeceklerin tüketimini sınırlandırın.
  • Sentetik giysilerden uzak durun. Bunun yerine pamuk, keten, bambu gibi sağlıklı malzemelerden üretilmiş giysiler tercih edin.
  • Giysilerinizi birden fazla kez giymeyin, hatta sık değiştirin.
  • Günlük duşunuzu aksatmayın.
  • Deodorant kullanın. Bu noktada etkili ve güvenilir ürünler tercih etmeye özen gösterin.
  • Botoks, yalnızca sertifikalı bir doktor tarafından uygulanabilir. Bununla birlikte günlük hayatınızda aşırı terlemeyi azaltmak için atabileceğiniz bazı adımlar da vardır.
  • Her gün düzenli olarak duş alın. Bu cilt yüzeyindeki bakterilerin çoğalmasını engelleyebilir.
  • Banyo yaptıktan sonra iyice kurulandığınızdan emin olun. Nemli ortamlar bakteri ve mantar oluşumuna davetiye çıkarır. Bu da koltuk altı ve ayak gibi bölgelerde istenmeyen kokulara neden olur.
  • İpek ve pamuk gibi doğal kumaşlar cildin nefes almasını sağlar. Bu ter kokusunu mümkün olduğunca önleyecektir.
  • Koltuk altı gibi bölgelerde gün içerisinde ter önleyici pedler kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
  • Terlediğinizi ve ıslaklığın olduğunu fark ettiğinizde kıyafetlerinizi değiştirin.
  • Ayaklarınız normalden daha fazla terliyorsa, sık sık çoraplarınızı değiştirmenizde fayda var.
  • Akşamları ayakkabı ve çoraplarınızı çıkarıp ayaklarınızın hava almasını sağlayın.
  • Ter bezleriniz stres altındayken daha fazla çalışıyorsa, stresi kontrol altına almaya yardımcı olması için yoga ve meditasyon gibi rahatlatıcı teknikleri deneyebilirsiniz.
  • Gazlı içecekler, kahve ve baharatlı yiyecekler normalden daha fazla terlemenize neden olabilir. Bu tarz gıdaların tüketimini sınırlandırarak aşırı terleme sorununuza bir etkisi olup olmadığını gözlemleyin.

TERLEME BOTOKSU NEDİR?

Terleme botoksu, FDA tarafından onaylanmış olup koltuk altı terlemesini %82-87, avuç içi terlemesini ise %80-90 oranında azalttığı gösterilmiştir.

Botulinum toksini yani botoks, clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir nörotoksindir. Bu minimal invaziv prosedür en basit anlatımıyla sorunlu bölgedeki belirli sinirlerin kasılmasını engelleyerek tedaviyi başarıya ulaştırır. Botoks günümüzde şaşılık ve fokal distoniler, çeşitli hareket bozuklukları, baş ağrıları ve hiperhidroz gibi bazı kronik durumların tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. Botoksun terleme sorunu yaşanan bölgeye uygulanmasındaki asıl amaç bölgedeki ter bezlerini harekete geçiren kimyasalın salgılanmasını geçici olarak bloke ederek terlemeyi önlemektir.

Botoks tedavisini takiben bir gün kadar yoğun egzersiz yapılmaması veya sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunulmaması gerekmesine rağmen, diğer günlük aktivitelere konforlu bir şekilde devam edilebilmektedir. Terleme botoksunun sonuçları uygulamayı takiben 2-4 gün içinde fark edilmeye başlar. Ancak tam etkilerin ortaya çıkması 1-2 hafta kadar sürebilir. Tedavi sonuçlarının kalıcılığı kişiden kişiye değişiklik gösterse de 6-12 ay arasında devam etmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Volkan19 Mayıs 2022 17:57

Güzelmiş tşkler.

Sonraki Haber Yükleniyor...