Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 10:16

Toplu mekanlara aşısız gidilmeyecek

Normalleşme kararlarının ardından, son bir hafta içerisinde vaka sayıları tırmanışa geçti. Aşı yaptırmayan vatandaşların bu artışta etkisinin büyük olduğu öngörülüyor. İşte bu nedenle aşıya teşvik kuralları masaya yatırıldı.

Toplu mekanlara aşısız gidilmeyecek
koronavirüs,kovid 19,sağlık,aşı,aşılama,salgın,pandemi,ayrımcılık

Normalleşme adımlarının atılmasının ardından gelen tatil dönemiyle yaşanan rehavete aşılama hızının yavaşlaması da eklenince vaka sayıları hızla yükselmeye başladı. Vakaların yeniden artışa geçmesinde aşısızlar büyük rol oynadı. Vakaların yüzde 95'inin aşısız olduğu belirlendi.

İŞTE AŞIYA TEŞVİK KURALLARI

Türkiye’de vaka sayıları hızla artmasını uzmanlar bu durumu aşılamayla doğru orantılı olarak değerlendiriyor. Bu nedenle de vatandaşları aşıya teşvik etmek için harekete geçildi. Haftalardır tartışılan ‘aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık’ta uygulama noktasına gelindi. Ancak bu uygulamada, aşısız öğrencilerin eğitimden alıkonulması veya kamu hizmetlerine sınırlama getirilmesi gibi öneriler söz konusu değil. Sadece lokanta, kafeterya, kütüphane gibi sosyal donatıları aşısızların kullanmasının yasaklanması gündemde yer alıyor. Bu sınırlamanın daha çok sosyal hayata yönelik konularda olacağı belirtiliyor. Tiyatro, sinema, AVM, konser, fuar gibi mekanlara aşı yaptırmayanların girmemesi tartışılıyor. Ancak şimdilik aşısız öğrencilerin eğitimden alıkonulması veya kamu hizmetlerine sınırlama getirilmesi gibi seçenekler düşünülmüyor

AŞIDA 12 YAŞ GÜNDEMDE

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu aşı yaşının 12’ye kadar indirilmesini gündemine aldı. 6 Eylül’de okulların açılması planlanıyor. Bu tarihten önce 12 yaş üstü çocuklara aşı yapılması, aşının tek doz mu iki doz mu uygulanması konusunda değerlendirme yapılacak. Çocuklarda bağışıklığın oluşması için okullar açılmadan en az 2 hafta önce aşılamanın başlatılması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...