Tgrt Haber
19 Ekim 2021 09:50

Sağlık Bakanı Koca aşı olmayı ihmal eden doktorun pişmanlığını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs aşısını olmayı ihmal ederek hastalığa yakalanan doktorun yer aldığı bir video paylaştı. İhmalin sebep olduğu pişmanlığı anlatan Tıbbi Patoloji Uzmanı Doktor Siraç Erten, herkese aşı olmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca aşı olmayı ihmal eden doktorun pişmanlığını paylaştı
fahrettin koca,,sağlık bakanı,,aşı,,ihmal,,koronavirüs,

Yaklaşık iki yıldır mücadele içinde olduğumuz yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşılar milyonların hayatını kurtarmaya devam ederken küresel çapta devam eden ihmalkarlık ya da aşı kararsızlığı da birçok kişinin hayatının kararmasına sebep oluyor. Aşı olmayan kişiler için ülkemizde 'aşı ikna timleri' kurulurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuşmalarında sık sık vatandaşları  aşı olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Kişisel Twitter hesabından bir video paylaşım yapan Bakan Koca, Kovid-19 aşısı yaptırmayan ve koronavirüse yakalanan Tıbbi Patoloji Uzmanı Siraç Erten'in yoğun bakım sürecinde yaşadıklarını tüm ülkeye duyurdu. Tedavi sürecinde aşı ihmalkarlığının sebep olduğu pişmanlığı dile getiren Erten, herkese aşı olma çağrısında bulundu. 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıbbi patoloji uzmanı olarak görev alan Erten, aşıyı ihmal etmesinin getirdiği durumları anlatarak, "Ben bir hekim olarak Kovid-19 aşısını ihmal etmiştim. Covid-19 hastalığına yakalandım. Ve bu süreçte akciğerlerim ağır hasar aldı. Yaklaşık 1 aydır hastanede tedavi görüyorum. Toparladım çok şükür. Ama hala tedavi olmaya devam ediyorum. Çocuklarıma ve aileme hasret kaldım bu süreçte. Herkesten ricam aşılarını olsunlar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...