Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Eylül 2020 00:16

AstraZeneca, Kovid-19 aşı denemelerinin Brezilya’da devam edeceğini duyurdu

AstraZeneca, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği Covid-19 aşısının denemelerinin İngiltere’nin ardından Brezilya’da da devam edeceğini duyurdu.

AstraZeneca, Kovid-19 aşı denemelerinin Brezilya’da devam edeceğini duyurdu
AstraZeneca,,kovid 19,,koronavirüs,

Korona virüs salgınına karşı aşı çalışmaları tüm dünyada devam ederken, geçtiğimiz günlerde Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca ilaç firması tarafından geliştirilen Covid-19 aşısından kötü haber gelmişti. Oxford ve AstraZeneca tarafından 6 Eylül’de yapılan açıklamada, testler sırasında gönüllü katılımcılardan birinin hastalandığı ve testlerin durdurulduğu aktarılmıştı. Geçtiğimiz günlerde Oxford tarafından yapılan açıklamada ise, bağımsız bir inceleme sürecinin ardından denemelere devam etmenin güvenli olduğuna karar verildiği ve aşının klinik denemelerine İngiltere'deki tüm deneme merkezlerinde devam edileceği belirtilmişti.

AstraZeneca’dan bir yetkilinin yaptığı açıklamada, İngiltere’de aşının klinik denemelerinin yeniden başlatılmasına onay verilmesinin ardından bugün Brezilya'da da denemelerin yeniden başladığı aktarıldı. Brezilya’da aşı denemelerini yürüten Federal Sao Paulo Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, aşılanması planlanan 5 bin gönüllüden 4 bin 600'ünün aşılandığı ve hiçbir ciddi sağlık sorunu ile karşılaşılmadığı ifade edildi. Üniversite, gönüllülerin Sao Paulo, Rio de Janeiro ve Salvador'da denemelere katıldığını açıkladı.

Brezilya Covid-19 aşısı için test merkezi haline geldi
Brezilya, dünyada ABD ve Hindistan'dan sonra salgından en fazla etkilenen üçüncü ülke konumunda bulunması nedeni ile İngiltere, Çin ve Rusya'da geliştirilmekte olan Covid-19 aşıları için bir test alanı haline geldi. Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının 3. aşama klinik denemeleri Brezilya'nın Bahia ve Parana eyaletlerinde gerçekleştirilecek. Çinli Sinovac Biotech Ltd tarafından geliştirilen diğer bir aşının 3. aşama klinik denemeleri ise Butantan Enstitüsü tarafından başkent Brasilia, Sao Paulo başta olmak üzere 11 farklı bölgede devam ediyor. Sinovac’ın denemelerine yaklaşık 9 bin Brezilyalı gönüllü olarak katılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...