Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ekim 2021 09:21

Azı da çoğu da beyne zarar: İdeal uyku süresi 7,5 saat

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre çok az veya çok fazla uykunu hafıza problemlerine neden olduğu belirtilirken, ideal uyku süresinin 7,5 saat olduğu açıklandı.

Azı da çoğu da beyne zarar: İdeal uyku süresi 7,5 saat
uyku,,sağlık,,ABD

Günde 8 saat uyumaya alıştıysanız, alarmınızı 30 dakika önceye kurmaya hazırlanın. Çünkü yakında açıklanan bir çalışma, 7,5 saat uykunun beyni korumak ve Alzheimer hastalığını önlemek için “kararında süre” olduğunu ortaya koydu.

ÇOK AZ VEYA ÇOK FAZLA UYUYANLAR HAFIZA PROBLEMİ YAŞIYOR

Araştırmaya göre, çok az veya çok fazla uyuyanlar daha fazla hafıza problemi yaşıyor. Washington Üniversitesi Uyku Tıbbı Merkezi'nde 75 yaşındaki 100 hastanın uyku sırasında beyin aktiviteleri takip edildi. Bilim adamları ayrıca Alzheimer proteinlerinin seviyelerini ölçmek için beyni ve omuriliği çevreleyen dokuda bulunan beyin omurilik sıvısından da örnek aldılar.

Çalışma, gece başına beş buçuk saatten az veya yedi buçuk saatten fazla uyuyanların hafıza kaybı, yeni bilgiler öğrenmede yavaş olduğunu gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...