Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2022 17:06 - Güncelleme : 14 Temmuz 2022 17:31

Bağışıklık dostu, virüslerin düşmanı: Kolajen deposu içeceği günde bir bardak tüketince etkilerine inanamayacaksınız!

Bağışıklık sistemi ve kemik sağlığı için oldukça önemli olan ilikli kemik suyu adeta bir şifa kaynağı. Özellikle son dönemde koronavirüse karşı en etkili koruyucu kalkan olarak da uzmanlar tarafından tüketilmesi öneriliyor. Peki ilikli kemik suyu neye iyi gelir, faydaları nelerdir, ne sıklıkla tüketilmeli? İşte virüs düşmanı ve kemikler için doğal ilaç olan ilikli kemik suyunun faydaları…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
İlikli kemik suyu içerisinde kolajen, glutamin ve prolin gibi maddeler içerir.
ilikli kemik suyu,kolajen,kemik sağlığı,cilt sağlığı
İlikli kemik suyu içerisinde kolajen, glutamin ve prolin gibi maddeler içerir.

Eski zamanlardan beri kullanılagelen ilikli kemik suyunun popülaritesi son dönemlerde artmış durumda. Faydaları saymakla bitmeyen ilikli kemik suyunun sıklıkla tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. İçerisinde barındırdığı vitaminler sayesinde hastalıklara kalkan olan ilikli kemik suyu, kolajen bakımından zengin olmasıyla cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olurve kemiklerin güçlenmesinde muhteşem etkiler sunar. Çorba veya yemeklerde kullanılan kemik suyu düzenli olarak tüketilmesi halinde beynin yaşlanmasını engelliyor. Peki ilikli kemik suyu faydaları nelerdir? İlikli kemik suyu nasıl ve ne sıklıkla tüketilmeli? İşte ilikli kemik suyunun saymakla bitmeyen faydaları...

İLİKLİ KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR, NASIL TÜKETİLMELİ?

Vücut sistemi için oldukça önemli olan kemik suyunun içerisinde bulunan kolajen cildin elastikiyetini artırmada müthiş derecede etkilidir ve adeta gençlik iksiridir. Yaşımız ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar. Amerikalı kalp cerrahı ve beslenme uzmanı Steven Gundry, kolajenin yuttuktan sonra kolajen olarak emilemeyeceğini söyleyerek şunları ifade ediyor: "Kolajen diğer maddeler gibi vücuda girip parçalanıp görevinin başına geçmez. Kolajen gibi kompleks proteinler aldığımızda vücudun onları üreten sistemlerini çalıştırmış olmuyoruz. Ancak prolin ve lizin gibi, kolajeni oluşturan amino asitleri tüketirsek (yani kolajendeki iki ana aminoasit olan prolin ve lisin bakımından zengin yiyecekler veya takviyeler yersek) o zaman vücut da kolajen üretmeye başlar. Kemik suyunu sadece kolajen için tüketiyorsanız, düşündüğünüz kadar alamıyor olabilirsiniz"

Bağışıklık dostu, virüslerin düşmanı: Kolajen deposu içeceği günde bir bardak tüketince etkilerine inanamayacaksınız!

Cildin genç kalmasında en etkili bileşen kolajendir. Ancak kolajeni içerden almak en doğru olan yöntemdir. Yani kolajen açısından zengin olan besin kaynaklarının doğru bir şekilde ve düzenli olarak tüketilmesi kolajenin içerden alımını sağlar. Kemik suyu; kolajen, glutamin ve prolin gibi maddeler içerir. Bu maddeler insan vücudunda da vardır fakat bazı nedenlerden dolayı oranları azalır ve ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Ancak kemik suyu düzenli tüketimi bu oranı dengeler.

Kolajen, glutamin ve prolin maddelerinin eksikliği vücutta bazı hastalıklara yol açar. Bazı hastalıklar, ilaçlar ve besinler sinir sistemindeki zararlı toksinlerin oranını artırarak birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olur. Ancak kemik suyu içerdiği mineraller sayesinde bu durumun yaşanma riskini azaltır.

İLİKLİ KEMİK SUYUNU HER GÜN BİR BARDAK TÜKETİN

Kalsiyum ve fosfor barındırması açısından oldukça önemli olan kemk suyu, kemik sağlığı için de oldukça önemlidir. Grip, bronşit gibi salgın hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmemiz şart. Kemik suyu, grip ve çeşitli enfeksiyonel hastalıklarla savaşır, vücudumuzu dinç tutar. İçerdiği mineraller sayesinde bağışıklığımızı güçlendirir. Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma, kemik suyu içen otoimmün rahatsızlığa sahip kişilerin semptomlarının azaldığı yönünde. Başka bir ifadeyle, hasta olduğumuzda aklımıza kemik suyundan çorba gelmesi boşuna değil, zira hastalıkların iyileşmesine katkısı büyük. Her gün 1 bardak kemik suyu tüketildiği takdirde vücudunuzdaki değişikliklere siz bile inanamayacaksınız.

Bağışıklık dostu, virüslerin düşmanı: Kolajen deposu içeceği günde bir bardak tüketince etkilerine inanamayacaksınız!

  • İlikli kemik suyu beyin sağlığı içinde birebir faydalı besinlerden biridir. Antioksidan özelliği olan kemik suyu, uykusuzluk ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.
  • Uzmanlar kemik suyunu, gelişim çağındaki çocukların, hamilelerin ve kemikleri kırılan hastaların tüketmesi gereken besinlerden biri olduğunu belirtiyor.
  • İleri yaşlarda sıklıkla görülen kemik hastalıklarını önlemek içingünde bir bardak kemik suyu içilmelidir.
  • Kas yapısını güçlendirdiğinden sporcularında tüketmesi gereken besinler arasındadır.
  • Bağırsakların ve midenin iyi çalışmasını destekleyerek; hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi sağlık sorunlarını önler.
  • Bağırsak sağlığı, mutluluk hormonu olan serotonin üretiminden bağışıklığa kadar birçok konuda büyük rol oynar. Hatta bağırsaklarımızın ikinci beyin olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Bağırsak sağlığının beslenmeyle ilişkili olduğunu düşünürsek beslenmemizin ne kadar önemli olduğunu anlamış oluruz.
  • Kemik suyu kısık ateşte uzun süre pişirerek kolajen, glutamin, prolin, glisin ve aminoasitlerin açığa çıkması sağlanır.
  • Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve sülfür gibi minareller açısından zengin olan kemik suyunu vücut kolayca emebiliyor.

İLİKLİ KEMİK SUYU GENÇLİK İKSİRİ ETKİSİ VERİYOR!

Cilt sağlığı ve görünümü açısından en önemli olan bileşenlerden olan kolajen yaşlanmanın önüne geçerek adeta gençlik iksiri etkisi veriyor. Cildin genç kalması ve kırışıklıkları önlemek için kremler çabalar tek başına yetersiz kalıyor. Cildi genç tutmak adına kullanılan kremler ve estetik müdahaleler yetersiz kalabilir. Oysa hem satılan kremlerin hem de yapılan estetik müdahalelerin (botoks gibi) içeriğinde endüstriyel kolajen bulunmamaktadır. Oysa kemik suyu, en doğal ve sağlıklı kolajen deposudur.

Bağışıklık dostu, virüslerin düşmanı: Kolajen deposu içeceği günde bir bardak tüketince etkilerine inanamayacaksınız!

Kemik suyunun içerisindeki kolajen ve jelatin, saçın ve cilt yapısının onarılmasına yarar sağlar. Cildi sıkılaştırır hatta selülit oluşumu azaltır. Bu özelliklerinden dolayı daha genç görünmeye katkı sağlar. Yani 'gençlik iksiri' olarak da düşünülebilir.

Amino asit bakımından da zengin olan kemik suyu cilt dokusunu da koruyarak, yaşlanmayı ve leke oluşumunu engeller. Cilt derisi altındaki dermis tabakasında yaşan deformasyonu yeniler.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

İlikli kemik suyu içerdiği kolojen ve jelatin, cildi kırışıklıklara karşı korur. 30/35 yaş aralığında 69 kadınla birlikte yapılan bir araştırma var. Bu araştırmada 8 hafta boyunca kadınlar 2,5/5 mg arası kolajen kullanmıştır. Sekizinci haftanın sonunda kolajen kullananlar ve kullanmayanlar arasında ciddi farklar tespit edildi. Kullanan kadınların ciltlerinde ciddi anlamda esneklik kazanmışlardır. Kolajen aynı zamanda selülit problemlerine de iyi geliyor. Selüliti tamamen ortadan kaldırmasa da epey azalttığı söyleniyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Kemik suyunun içerisinde bulunan jelatin, bağırsak duvarını sağlamlaştırarak korumaya alıyor. Bu sayede otomatikmen bağışıklık sistemi de güçlenmiş oluyor. Aksi halde sindirilememiş besinler ve toksik maddeler kana karışıyor. Sonuç olarak da bağışıklık sistemi bozuluyor ve vücutta belli kronik yorgunluk, tiroit, egzama gibi hastalıklara neden olabiliyor.

Bağışıklık dostu, virüslerin düşmanı: Kolajen deposu içeceği günde bir bardak tüketince etkilerine inanamayacaksınız!

KEMİK SAĞLIĞI İÇİN DOĞAL BİR İLAÇ

Ayrıca kemik suyunda bulunan kıkırdakta glukozamin ve kondroitin bulunur. Yapılan birçok araştırma kondroitinin ve glukozaminin eklem ağrılarını azalttığını ve osteorartrit yani eklem kıkırdağında oluşan bozulma semptomlarını azalttığını belirtilmiştir. Eklem ağrıları ile ilgili sıkıntı çekenler kemik suyunun faydaları sayesinde iyileşebilmektedir.

KEMİK SUYUNUN İYİSİ NASIL ANLAŞILIR?

İlikli kemik suyunun jelleşmesi, yapılan ürünün kalitesine işarettir. İyi kemik suyu jelatinimsi bir görünüşe sahip olup ince ve sıvı değildir. Kemik suyunun ısıttığınız zaman sıvı hale gelmesi gerekir. Jelleşme besin değerlerinin daha yüksek olduğunun bir göstergesidir. Beslenme değeri yüksek, kolajen deposu olan kemik suyunun, en ideal şekli jöle kıvamında olanıdır. Kemik suyundaki jelatin, sızıntılı bağırsağı iyileştirir. Sindirim sistemi mukozasına katkı sağlar ve besinlerin sindirilmesine yardımcı olur.

Bağışıklık dostu, virüslerin düşmanı: Kolajen deposu içeceği günde bir bardak tüketince etkilerine inanamayacaksınız!

KEMİK SUYUNU PİŞİRMEK NEDEN UZUN SÜRER?

Etle kemiği birlikte pişirdiğimizde kısa sürede yenecek kıvama gelir. Ancak kemik suyu kaynatmak uzun bir işlemdir, 6 ile 18 saat kemiğin, çok az et ve bağlarla birlikte haşlanması tavsiye edilir. Bu kadar uzun süre pişirilmesinin nedeni ise kemiğin içindeki tüm besleyici maddelerin suya karışmasını, kolajenin ayrılmasını sağlamak ve kemiğin içeriğini tamamen alabilmektir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...