Tgrt Haber
20 May 2021 06:58

Bağışıklık kazanana kadar tedbirlere devam

Toplumun yüzde 50'sini aşılayarak bağışıklık kazanana kadar tedbirlere devam edilmesi gerektiğini belirten Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, koronavirüs aşısının birkaç yıl boyunca aşılamanın devam edeceğini söyledi.

Bağışıklık kazanana kadar tedbirlere devam
koronavirüs,,sağlık,,aşı,,aşılama,

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Türkiye gazetesine açıklamalarda bulundu.

GRİP AŞISI GİBİ KORONA AŞISI OLACAĞIZ

Kovid-19'la mücadelede yerli aşı çalışmalarının Türkiye'nin elini kuvvetlendireceğini belirten Prof. Dr. Metintaş koronavirüs aşısının birkaç yıl boyunca grip aşısı gibi ama daha yaygın bir şekilde devam edeceğini söyledi. 2021 sonbaharından itibaren koronavirüs aşılamasının yılda bir veya 2 kez toplum için gerekli ifade eden Prof. Dr. Metintaş, mutasyonların da göz önünde bulundurulduğunda yerli aşının öngörülenden daha çok önemli bir işlev göreceğini söyledi.

REHAVETE KAPILMAYIN

Prof. Dr. Metintaş, düşen vaka sayılarının toplumu rehateve yönelmemesi gerektiğini altını çizdi. Toplumun en az yüzde 50'sinin doğal ya da aşılanma ile bağışıklık kazandığı kriter alınırsa diyen Prof. Dr. Metintaş "bu oran gerçekleşene kadar tedbirlere titizlikle uymak gerekir." dedi.

AŞILAMA HIZLANDIRILMALI

Tedbirlerin tedricen gevşetilesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Metintaş, aşılanmanın mutlaka hızlandırılması ve yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Maske ve mesafe kuralına mutlaka devam edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Metintaş, "Daha kalabalık hayat ve çalışma ortamlarının normalleşmesi ileriye bırakılmalıdır” diye uyardı.

FİLYASYON ÇALIŞMALARI GÜÇLENDİRİLMELİ

Hasta veya temaslı olan kişilerin durumu saklamaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Metintaş vaka sayılarının azalmasının filyasyon çalışmalarını daha önemli ve etkin kıldığını söyledi. Prof. Dr. Metintaş, son olarak tam kapanma sonrası filyasyon çalışmalarının daha bir güçlü hâle getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...