Tgrt Haber
08 Ocak 2022 10:38

Omicron ve gribal enfeksiyonlar arttı! Vatandaş arı ürünlerine yöneldi

Kış aylarında koronavirüsün Omicron varyantı ve gribal enfeksiyonların hızla yayılması vatandaşı bağışıklık sistemi konusunda harekete geçirdi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler alternatif ürünlere yöneldi. Salgın hastalıklarla arı ürünlerine yönelim sonrası satışlar yüzde 50 artış gösterdi ve özellikle sahte bal konusunda uyarı yapıldı.

Omicron ve gribal enfeksiyonlar arttı! Vatandaş arı ürünlerine yöneldi
Koronavirüs,Omicron,arı ürünleri,bal,grip

Kış mevsiminde Koronavirüsün Omicron varyantı vaka sayısında etkisini arttırırken, gribal enfeksiyonların da çoğaldığı aktarıldı. Uzmanlar özellikle çocuklarda daha fazla artışın olduğunu bildirdi. 

Gribal enfeksiyonlardan etkilenen bağışıklık sistemi, koronavirüsün mutasyona uğramış hali Omicronun hızlı yayılmasıyla daha fazla etkileniyor. Vatandaş kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirmek ve Omicrondan korunmak için meyve, sebzeler dışında alternatif ürünlere yöneldi. Kış aylarında daha çok görünen salgın hastalıklardan korunmak ve güçlü bağışıklık sistemine sahip olmak isteyenler, arı ürünlerine büyük rağbet gösteriyor.

Balın yanı sıra, propolis, polen gibi katma değerli arı ürünleri, bağışıklık destekleyici özellikleriyle en çok rağbet gören ürünler oldu. Arı ürünlerine artan talep ise satıcıların yüzünü güldürdü.

SATIŞLAR YÜZDE 50 ÇOĞALDI

Denizli’de bal satarak geçimini sağlayan Mustafa Dağlı, son zamanlarda artan salgın ve soğuyan hava ile birlikte bağışıklık sisteminin güçlendirmek isteyen vatandaşların arı ürünlerine talep gösterdiğini söyledi. Dağlı, artan bal satışlarından memnun olduğunu belirterek, “Arının her çeşit ürünü şifadır. Bunun polen arı sütü, balı, propolis son zamanda talep görmeye başladı. Her hastalıkta kullanılmaya başlandı. Bal her şeye dermandır. Her çeşit bitkiden gıdasını ve vitamini alıyor. Hastalıklara kekik balı, kestane ballı iyi geliyor. Pandemi ile birlikte satışlarımız yüzde 50 arttı. Arı ürünleri insan vücuduna bağışıklık kazandırıyor. Grip hastalığına da iyi geliyor’’ dedi.

Omicron ve gribal enfeksiyonlar arttı! Vatandaş arı ürünlerine yöneldi

SAHTE BAL UYARISI

Balın birçok derde deva olduğunu söyleyen Mustafa Dağlı, vatandaşların sahte bal ürünlerinde dikkat etmesi konusunda uyardı. Dağlı, “Bal bir antibiyotiktir. Vatandaşlar en çok çam balına talep gösteriyor. Çünkü onu yemesi biraz dilde hafiftir. Süzme balın 70-80 TL’ye satılması lazım. Petek bal 100 TL’ye satılması lazım. Vatandaşalar gerçek bala kaşığı bandırdığı zaman hiç kırılmaması gerekiyor. Bal kaşıkta uzayıp ve kopmaması çok önemli. Ya da kopya kalemi ile balı parmağınıza yazıyorsa o sahtedir. Bir de damak tadı da balın iyisi ve sahtesini belli eder” ifadelerini kullandı.

‘DOKTOR YÜZÜ GÖRMEDİM’

Ömrü boyunca sürekli bal tüketip, doktorluk olmadığını belirten Mustafa Gürsen ise, “Kendi ülkemizde yetişiyor. Herkesin balı yemesini tavsiye ederim. Balı yiyen insanın ömrü uzar. 70 yaşındayım balı devamlı kullanıp ve yiyorum. Bu yaşıma kadar doktora gidip kafam ağrıyor demedim. Tabi bu balın sayesinde oldu” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...