Tgrt Haber
08 Ağustos 2021 23:58

Bakan Koca: Aşılanma oranında Hakkari, 40.sıradan 13. sıraya yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Hakkari'yi örnek gösterdi. Hakkari aşılanma oranında, bir haftada, 40. sıradan 13. sıraya yükseldi.

Bakan Koca: Aşılanma oranında Hakkari, 40.sıradan 13. sıraya yükseldi
Fahrettin Koca,Hakkari,aşılama

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hakkari'nin aşılanma oranında bir haftada 40. sıradan 13. sıraya yükseldiğini de belirterek, toplum bağışıklığı yarışında Hakkari'nin örnek alınmasını istedi.

"HAKKÂRİ ÖRNEK ALINMALI!"

Bakan Koca sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hakkari aşılanma oranında, sadece bir haftada, 40. sıradan 13. sıraya yükseldi. Yarın yapılacak aşılarla, Covid-19 Risk Haritasında Mavi ile gösterilen Düşük Riskli İller kategorisine geçmesini bekliyoruz. Salgına karşı toplum bağışıklığı yarışında Hakkâri örnek alınmalı!” ifadelerine yer verdi.

AŞILAMADA SON RAKAMLAR

Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, 8 Ağustos saat 23.15 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 41 milyon 793 bin 864, ikinci doz aşı sayısı 28 milyon 914 bin 735 oldu.

Üçüncü dozla birlikte yapılan toplam aşı miktarı 76 milyon 261 bin 558'e yükseldi.?

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 67,30, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 46,52 olarak kayda geçti.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve İzmir oldu.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane, Siirt ve Iğdır olarak sıralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...