Tgrt Haber
16 Haziran 2021 11:08

Bakan Koca duyurdu: Randevu ve aşı aynı gün

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşılama sürecinde randevu sorununu ortadan kaldıracak yeni uygulamayı duyurdu.

Bakan Koca duyurdu: Randevu ve aşı aynı gün
fahrettin koca,aşı,randevu,koronavirüs,Kovid 19

Koronavirüsle mücadele kapsamında dünya genelinde 2 milyar 336 milyon doz aşı yapıldı. Türkiye en çok aşı yapılan ülkeler arasında 10'uncu sırada bulunuyor.

Hafta başında 40 yaşa kadar aşılama uygulaması başlatılırken, dün de Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı çalışanlar için aşı randevusu imkanı tanındı. Bu gelişmelerin ardından hastanelerde yoğunluk yaşanırken, günlük aşılamada ise 1 milyon 240 bin 311 doz ile rekor seviyeye ulaşıldı.

AYNI GÜN RANDEVU VE AŞI DÖNEMİ

Sinovac ve BionTech aşılarının tedariki konusunda çalışmalar devam ederken, SGK'ya kayıtlı işçilerin listeye eklenmesiyle randevu sisteminde yoğunluk yaşanmaya başladı. Bu kapsamda vatandaşların daha çabuk aşılanmasını sağlamak için aşılamada yeni bir uygulama başlatıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artık aynı gün randevu ve aşı işlemlerinin yapılabileceğini açıkladı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...