Tgrt Haber
05 Eylül 2022 23:44 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 00:03

Bakan Koca ‘Hepimiz sevinebiliriz’ diyerek duyurdu: Aramızda 'kapsam dışı' kalmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Beyaz Reform’un üniversite hastaneleri ile aile hekimi ve çalışanlarının da kapsayacağını belirtti. Bakan Koca haberi, "Hepimiz sevinebiliriz. Aramızda 'kapsam dışı' kalmadı" ifadeleriyle duyurdu.

Bakan Koca ‘Hepimiz sevinebiliriz’ diyerek duyurdu: Aramızda 'kapsam dışı' kalmadı
Fahrettin Koca,Sağlık Bakanlığı,Beyaz Reform

Sağlık çalışanlarını yakında ilgilendiren ve sağlık alanında adeta bir dönüm noktası olan Beyaz Reform’un kapsamıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde' değişiklik yapılmasına dair kararla ilgili sosyal medyadan soruları cevaplamıştı.

“KAPSAM DIŞI HEKİM KALMAYACAK”

Açıklamalarında, sağlıkta "Beyaz Reform" çalışmalarına değinen Bakan Koca, "Aile hekimliği niçin unutuldu?" sorusuna, "Hayır. Bizce 'unutmanın' sözü bile edilmemeli. Her şeyin bir arada yapılmamış olması bazı teknik sebeplere bağlı. Geniş anlamıyla şartların adil hale getirilmesi şeklindeki ilkemiz, yeni adaletsizlikler oluşmasına karşı bir güvencedir. Kapsam dışı hekim kalmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

“SAĞLIKTA BEYAZ REFORM DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Öte yandan önümüzdeki günlerde kamuya geçişlerin daha fazla olacağını belirten Bakan Koca, "Bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir kadro alımı bu yıl yapıyoruz. Kapsam dışı olan üniversite hastaneleri ile aile hekimi ve çalışanları da kapsama alınıyor. Sağlıkta Beyaz Reform'un bir dönüm noktası olacağını hep birlikte göreceğiz” demişti.

ARAMIZDA ‘KAPSAM DIŞI’ KALMADI DİYEREK DUYURDU

Yapılan açıklamaların ardından gözler yeniden Bakan Fahrettin Koca'ya çevrildi. Merak edilen sorunun cevabı ise bugün geldi. Sosyal medyada hesabından paylaşımda bulunan Koca, "Hepimiz sevinebiliriz. Aramızda 'kapsam dışı' kalmadı." diyerek müjdeyi duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...