Tgrt Haber
23 Haziran 2021 19:16

Bakan Koca maske zorunluluğunun kalkması için yüzde 70 aşılamayı hedef gösterdi

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske zorunluluğunun ne zaman kaldırılacağına dair bir soruya, "Aşılamanın en az yüzde 70 olduğu dönemde maskelerden de artık kurtulabiliriz diye düşünüyorum" cevabını verdi.

Bakan Koca maske zorunluluğunun kalkması için yüzde 70 aşılamayı hedef gösterdi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Koronavirüs Bilim Kurulu,aşılama,maske

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, maskelerden ne zaman kurtulacağımızı açıkladı.

18 YAŞA RANDEVU AÇILIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerinde vefatın iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek 3 yıl bu hasarı telafi etmekle geçecek." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış herkesin aşı randevusunun açılacağını bildirdi.

İKİ DOZ ARASI SÜRE 4 HAFTAYA İNEBİLİR

Koca, "Delta Plus'ı ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. Yoğunluklu olarak İstanbul'da görüldü." ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Koca, Delta varyantında iki doz aşının daha etkili olduğunun bilindiğini, gelecek süreçte iki aşı arasındaki 6 haftalık süreyi 4 haftaya çekebileceklerini bildirdi.

AŞILAMADA 'KURBAN BAYRAMI' HEDEFİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

"Nüfusun en az yüzde 70'inin, 55 milyona yakın vatandaşımızın Kurban Bayramı'na kadar en az bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istiyoruz. Bazı ülkelere karantina uyguluyoruz 14 gün olarak. 1 Temmuz itibarıyla bunu biraz daha detaylandırmış olacağız, belki bazı ülkelerde yasak koymak da gerekebilir."

Sağlık Bakanı Koca, önümüzdeki dönemde zorunlu olmadıkça kısıtlama uygulamak istemediklerini söyledi.

18 YAŞ ALTI AŞILAMAYA DAHİL EDİLEBİLİR

Koca, "Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek." dedi. Sağlık Bakanı Koca, 18 yaş altı kronik rahatsızlığı ve ek hastalığı olan gençleri de 1 hafta 10 gün içinde aşılamaya başlayabileceklerini bildirdi.

AŞI OLMAYANLARI DURUMU

Sağlık Bakanı Koca, aşı uygulamasında devam edecek sürece ilişkin, "Vatandaşımızı zorlayan, tedbirler koyan bir yaklaşım içinde olmayacağız. Biz vatandaşımızı daha çok ikna etme çabası içinde olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

MASKELER NE ZAMAN ÇIKACAK?

Maske zorunluluğunun ne zaman kaldırılacağına dair bir soruya Bakan Koca, "Aşılamanın en az yüzde 70 olduğu dönemde maskelerden de artık kurtulabiliriz diye düşünüyorum. Gençlerimizin de bağışıklık kazanmasıyla üniversitelerin çok kolay, rahat açılabileceğini söylemek istiyorum." cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...