Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 12:29

Son dakika: Bakan Koca: Vaka sayısı artıyor

Son dakika haberi: Bakan Koca: "Bulaşın kolaylaştığı ortamlara bağlı olarak, vaka sayısı artıyor. Bir hafta önce 5 bin 261 olan yeni vaka sayısı dün 7 bin 680. Biraz daha özen bayram sevincimizi sürdürür, bayramdan sonrasını hasta geçirmemizi önler." açıklamasına bulundu.

Son dakika: Bakan Koca: Vaka sayısı artıyor
fahrettin koca,vaka,koronavirüs,sağlık

Son dakika haberi: Aşılama hızı ve oranlarının artması ve normalleşmeyle birlikte pek çok kişi pandeminin biteceği konusunda ümitliydi. Türkiye da salgın tam bitti diyecekken bayram tatili başladı. 9 günlük tatili fırsat bilenler sahil kesimlerine ve memleketlerine akın etti. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.

Aşılamanın hız kazanması ve 17 günlük tam kapanma sonrasında vakalar istenilen seviyeye düştü. 1 Temmuz itibariyle normalleşme adımları atıldı. Vakalar 4 bin civarında seyrederken yeniden tehlikeli şekilde tırmanmaya başladı. Sosyal hareketliliğin başlamasıyla birlikte salgın da unutuldu. Kurban bayramı tatili ise artan vaka sayılarının tuzu biberi oldu. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, memleketlerine, tatil yörelerine akın etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da artan vaka sayılarıyla ilgili açıklama yaptı. 

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Sosyal medya hesabından endişe verici durumu açıklayan Bakan Koca. "Bulaşın kolaylaştığı ortamlara bağlı olarak vaka sayısı artıyor. Biraz daha özen bayram sevincimizi sürdürür, bayramdan sonrasını hasta geçirmemizi önler" dedi.

Sıcakların da aniden bastırmasıyla birlikte vatandaşlar maskeleri de çıkardı. Maskeler ya kollara takılmaya başladı ya da çenelerin altına indi. Hal böyle olunca, vaka sayılarındaki artış ise endişeye neden oldu

VAKA SAYILARI 7 BİNİN ÜSTÜNE ÇIKTI

16 Temmuz Cuma günü günlük vaka sayısı 6 bin 918 olarak kayıtlara geçti. Yapılan test sayısı 229 bin 582, koronavirüs kaynaklı vefat sayısı ise 35’ti. Sadece 1 gün sonra 17 Temmuz Cumartesi günü korkulan oldu. Günlük vaka sayısı bir anda 7 binin üstüne çıktı. Vefat sayısı ise 38’e yükseldi. 18 Temmuz’da görülen vaka sayısı ise 7 bin 680’e çıktı. Koronavirüs kaynaklı vefat sayısı 66’ya yükseldi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...