Tgrt Haber
16 Ekim 2020 19:15

Bakan Koca: Virüs grip yüzünden yayılırsa baş etmek zor olur

Sağlık Bakanı Koca, Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında "Şayet koronavirüs grip üzerinden yayılırsa salgınla baş etmek daha da zorlaşacaktır. Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız" dedi.

Bakan Koca: Virüs grip yüzünden yayılırsa baş etmek zor olur
fahrettin koca

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satır başları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "(Kovid-19 vakaları) Kapalı alanlarda virüsün yayılım imkanı genişleyecek çünkü mesafeyi kontrol etmekte daha fazla zorluk çekeceğiz. Özetle sonbahar ve kış, koronavirüs için fırsat ayları olacak. Mevsimsel grip vakalarını buna eklerseniz, işin ciddiyeti ortaya çıkar. Grip virüsü de tıpkı koronavirüs gibi solunum yoluyla bulaşmaktadır. Şayet koronavirüs grip üzerinden yayılırsa salgınla baş etmek daha da zorlaşacaktır. Aynı tedbirlerle ikisinden de korunabilirsiniz." dedi.

Bakan Koca, "Eldeki bilgilere göre, virüs bugüne dek en az 39 milyon kişiye bulaştı. Şunu unutmayın en başta bu sayı sadece bir. Koronavirüs dünyaya o bir kişiden yayıldı. O bir sayısı 39 milyona ulaştı. Aramızda sadece bir koronavirüs taşıyıcısının olması, bu izole edilmediği sürece riskin devam ettiği anlamına gelir. Bulaşma riski açısından baktığınızda tüm dünyada toplam aktif vaka sayısı geçmiş aylara kıyasla kat kat fazladır. Dün tüm ülkelerce son 24 saatte tespit edilip bildirilen yeni vaka sayısı 429 bin 122'dir. Bunların çoğu şikayet üzerine tanı konan kişilerdir. Tahminlere göre, halen dünyadaki aktif vaka sayısı 70 milyonun üzerindedir."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Bilim aşı konusunda önemli gelişmeler gösteriyor. Fakat görünen o ki aşı bulunana kadar dünyayı zor günler bekliyor. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge dün Avrupa'da ciddi önlemler alınmazsa ölüm oranlarının nisan ayına göre 5 kat artabileceğini söyledi. Avrupa'da 6 milyon olan vaka sayısı 10 gün içinde 7 milyona ulaştı. Günlük vefat sayısı binin üzerinde. Kovid-19, ölüm nedenleri arasında 5'inci sırada. DSÖ'nün endişesi boşa değil."

-Tedbirlerde ilk günkü titizliğe dönmemiz şart
-Koronavirüs bugüne kadar 39 milyon kişiye ulaştı
-Bulaşma riski açısından aktif vaka sayısı arttı
-Maske en önemli tedbir, yüzde 90'a kadar koruyor
-Herkes taşıyıcı gibi hareket edip önlem almalı
-DSÖ'nün endişesi boşuna değil, ülke ülke baktığımızda umut kırıcı bir tablo var
​-Aşı bulunana kadar dünyayı zor günler bekliyor
-İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli ve Kahramanmaraş'taki artış elbette bütün Türkiye için bir risk
-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız
-Sağlık Bakanı Koca: Şu anda alınan tedbirlere ilave tedbir düşünmüyoruz ama bu hiç olmayacağı anlamına gelmez

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...