Tgrt Haber
13 Ekim 2021 13:03

Son dakika! Bakan Koca'dan 3. doz aşı için Turkovac çağrısı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Koca, Turkovac’ın Türkiye’nin hizmetine sunulacağını belirterek "Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, Covid-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir! 3. doz aşı tercihi serbest. Ama madem gönüller yerli aşı Turkovac’ta, en az 3 binimiz Turkovac’ı tercih etmeli!" dedi.

Son dakika! Bakan Koca'dan 3. doz aşı için Turkovac çağrısı
fahrettin koca,turkovac,aşı,koronavirüs

Türkiye koronavirüsle mücadelede kendi aşısısını üreten ülkeler arasında yer almaya hazırlanıyor.

Yerli aşı Turkovac'ın hatırlatma dozu olarak kullanılması kapsamında, 41 merkezde klinik çalışması başlatıldı. Aşı çalışmalarındaki son durumu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çalışmaya katılacak 3 bin gönüllü için çağrıda bulundu.

"3 BİNİMİZ TURKOVAC'I TERCİH ETMELİ"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "TURKOVAC'ı Türkiye'nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, Covid-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir! 3. doz aşı tercihi serbest. Ama madem gönüller yerli aşı TURKOVAC'ta, en az 3 binimiz TURKOVAC'ı tercih etmeli" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Koca'dan 3. doz aşı için Turkovac çağrısı

AŞISIZ GENÇLERİ UYARDI

Sabah yaptığı paylaşımda ise koronavirüs vakalarının ağırlıklı olarak gençlerde görüldüğüne dikkat çeken Koca, "Dün yatışı yapılan Covid-19 hastalarına ait bilgileri inceledim. Aşı yaptırmamış gençlerin hastalarımız içindeki oranı arttı. Kronik hastalığı olan büyüklerimiz, aşı yaptırmış olsalar da virüsten etkilenebiliyor. Gençlerimiz aşı olmalı, büyüklerimiz dikkatli davranmalı" dedi.

YAN ETKİSİ BULUNMUYOR

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, geçen ay yaptığı açıklamada faz-3 çalışmaları süren yerli aşı TURKOVAC'ın şimdiye kadar 1100 kişiye uygulandığını açıklamıştı. Aşının yan etkilerine ilişkin de konuşan Toker, "Lokal aşı yerindeki ağrı dışında ciddi, hayati tehlike oluşturabilecek ya da tıbbi bir tedavi ihtiyacı gerektirecek bir yan etki ile karşılaşmadık" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...