Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2021 18:26

Aşılama hızında en yüksek performans Türkiye'nin

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşılama hızında en iyi performans Türkiye’nin. 14-20 Haziran arasında, Türkiye, Çin ve Almanya’yı geride bırakarak, aşılama hızında en yüksek performansı gösteren ülke oldu" dedi.

Aşılama hızında en yüksek performans Türkiye'nin
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,aşı raporu

İlk olarak Çin'de görülen ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını hala etkisini sürdürüyor. Salgına karşı en büyük silahımız aşı olurken, ülkemizde aşılama çalışmaları hızla devam ediyor.

BAKAN KOCA RAKAMLARI AÇIKLADI

Son haftalarda günlük 1 milyon dozdan fazla aşı yapılırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık aşı raporunu bildirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Geçen Haftanın Aşı Raporu: 14 Haziran saat 00.00'dan 20 Haziran 23.59'a kadar 7 milyon 776 bin 326 doz aşı yapıldı" ifadelerine yer verdi.

'EN YÜKSEK PERFORMASI GÖSTEREN ÜLKE'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aşılama hızında en iyi performans Türkiye’nin. 14-20 Haziran arasında, Türkiye, Çin ve Almanya’yı geride bırakarak, aşılama hızında en yüksek performansı gösteren ülke oldu. Her gün, aşı programındaki her 100 kişiden ortalama 1,45’inin aşısı yapıldı (Kaynak: Our World in Data)” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...