Tgrt Haber
11 Temmuz 2022 20:30 - Güncelleme : 11 Temmuz 2022 21:11

Bakan Koca'dan doktorlara silah talebine tepki: Hasta ile hekim nasıl hasım gibi gösterilir?

Son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına karşı Hekimsen isimli sağlık sendikası, sağlık personellerine silah ruhsatı verilmesini talep etti. Hekimsen'in bu talebine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Hasta ile hekim nasıl hasım gibi gösterilir?" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Koca'dan doktorlara silah talebine tepki: Hasta ile hekim nasıl hasım gibi gösterilir?
Fahrettin Koca,doktor

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

"Aylar önceki üzücü şiddet olayları yeni yaşanmış gibi servis ediliyor. Hastaları mağdur gösterme amaçlı eski videolar tekrar yayınlanıyor. Hekimlerin halkına bağlılığını sorgulayan ifadelere rastlanıyor. Bu kasıtlı davranışlara vereceğiniz en iyi cevap, dikkate bile almamaktır.

Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar.

Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimlerin arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?"

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...